ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ηνωμένο Βασίλειο: Σχέδιο για δημιουργία βάσης δεδομένων αλα Big Brother

Μένετε στο Ηνωμένο Βασίλειο; Πολύ σύντομα είναι πιθανό όλα τα τηλεφωνήματα σας, τα e-mail που στέλνετε καθώς και οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε να αποθηκεύονται για έναν χρόνο σε μια βάση δεδομένων, αν τελικά το σχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση γίνει τελικά δεκτό.

Σκοπός αυτού; μα φυσικά ο “πόλεμος” κατά της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας στην χώρα.

Ήδη, η σχετική κρατική υπηρεσία η οποία διαχειρίζεται τα διάφορα θέματα γύρω από security στην χώρα, έχει προσεγγίσει τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες καθώς και τους διάφορους ISP, οι οποίοι θα δίνουν και τις σχετικές πληροφορίες αν το όλο πλάνο ενεργοποιηθεί. Τότε, το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι μια δικαστική εντολή, έτσι ώστε η αστυνομία να έχει πρόσβαση στα δεδομένα κάθε χρήστη, δεδομένα που θα προέρχονται από τους προηγούμενους δώδεκα μήνες και που θα περιέχουν (όπως προείπα) τηλεφωνήματα, e-mail; και ιστορικό επισκέψεων σε ιστοσελίδες.

Φυσικά, το όλο σχέδια είναι υπό αμφισβήτηση από πολλούς, καθώς μας θυμίζει σενάρια και πρακτικές “Big Brother”, μειώνει το δικαίωμα στην ελευθερία για τους πολίτες καθώς και την ασφάλεια των δεδομένων τους. Βέβαια, για να βγει η δικαστική εντολή και να αποκτήσει πρόσβαση η αστυνομία στην database κάποιου, θα πρέπει να έχει βάσιμες υποψίες και στοιχεία (αν και μπορεί να αμφισβητηθεί και αυτό). Το θέμα είναι κατά την γνώμη μου το ποιος διασφαλίζει ότι τα δεδομένα των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι ασφαλή. Πχ, αν η εταιρεία κρατά ιστορικό από όλο τα τηλεφωνήματα και τα e-mail μου, που ξέρω εγώ ποιος και πότε θα έχει πρόσβαση σε αυτό;

Πηγή:TechGR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *