Αθλητικά

Η Ξάνθη έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή

tn_xanthi_pao.JPGΟ Τόμας Ραντζίνσκι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό (3-2) σε παιχνίδι για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα καθώς πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του. Με το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν τον αιφνιδιασμό. Στο 10’ ο Ραντζίνσκι ελίχθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε, ο Γκαλίνοβιτς έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του 1-0. Στη συνέχεια η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά άφησε χώρο στους “πράσινους”, που διατήρησαν την υπεροχή στη μεσαία γραμμή, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις κατάφεραν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία κι αυτές με μακρινά σουτ, όπως στο 11’, που ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε τη “βολίδα” του Ποστίγκα, στο 20’, που το σουτ του Τζιόλη “ξύρισε” το δοκάρι και στο 24’, που το διαγώνιο σουτ του Ιβανσιτς πέρασε παράλληλα με το τέρμα. Ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με το “βάρος” του 1-0.

Στο ίδιο μοτίβο άρχισε να κυλά και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης, η οποία από τη μεριά της προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις και το κατάφερε. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Ραντζίνσκι, ο οποίος μέσα σε τρία λεπτά απείλησε δύο φορές με ισάριθμα σουτ (56’, 57’) και την τρίτη (58’), πήρε την μπάλα από τον Ρίκκα και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα 2-0.

Μοιραία ο Πεσέιρο αποφάσισε να ρισκάρει και “έριξε” στο παιχνίδι Παπαδόπουλο, Ρομέρο, για να έρθει το 65ο λεπτό και ο Σαλπιγγίδης να βρεθεί “φάτσα” με τον Γκσπούρνινγκ, αλλά σούταρε αδύναμα πάνω του. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκρζέλακ σέντραρε από αριστερά και ο Ραντζίνσκι με μονοκόματο σουτ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα 3-0.

Κι ενώ δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι το ματς είχε τελειώσει ήρθε στο 70’ και σε φάση διαρκείας, ο Παπαδόπουλος αρχικά να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και αμέσως μετά ο Ποστίγκα με σουτ να μειώσει σε 3-1. Το παιχνίδι πήρε “φωτιά” στο 76’, όταν ο Ρομέρο σέντραρε και ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά έκανε το 3-2. Πλέον ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά για το τρίτο γκολ, ειδικά τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι μετά από καιρό πέρασε στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, δίνοντας νέα τροπή στο πρωτάθλημα.

Κίτρινες: Ραντζίνσκι – Μόρις, Γκούμας
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος, Ρίκκα (82’ Εσμεράλδο), Διγκόζης, Ρατζίνσκι, Τόμιτς, Γκρζέλακ (77’ Βάλλας), Λαμπριάκος (88’ Πένκο).
Παναθηναϊκός (Ζοζέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρις, Γκούμας, Μάτος, Τζιόλης (62’ Παπαδόπουλος), Καραγκούνης, Ίβανσιτς (62’ Ρομέρο), Ποστίγκα (86’ Σαριέγκι), Σαλπιγγίδης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *