Αθλητικά

Κίνδυνος διεθνούς δυσφήμισης της χώρας από την σημερινή εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΤην ανησυχία της, για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Αρχαία Ολυμπία, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, εκφράζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.
Σύμφωνα με την ΕΟΕ, τα χρονικά περιθώρια αποκατάστασης των ζημιών είναι μικρά, καθώς μπροστά μας έχουμε την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Πεκίνου και ελοχεύει ο κίνδυνος διεθνούς δυσφήμισης της χώρας και υποβάθμισης μιας από τις κορυφαίες εκφράσεις του Ολυμπιακού Κινήματος. Για το λόγο αυτό καλεί τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ζημιών και η ίδια θα στηρίξει κάθε προσπάθεια. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στην οποία λεπτομερώς ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου και ενόψει της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 24 Μαρτίου, επιθυμεί να εκφράσει τη βαθύτατη ανησυχία της για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του χώρου, δεδομένων και των ιδιαίτερα περιορισμένων χρονικών περιθωρίων.

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης και αποτελεί πόλο έλξης για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλου του πλανήτη.

Η σημερινή εικόνα, εφόσον δεν έχει δραστικά βελτιωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα αποτελέσει διεθνή δυσφήμιση της χώρας και θα υποβαθμίσει δραματικά, μία από τις κορυφαίες εκφράσεις του Ολυμπιακού Κινήματος.

Ιδιαίτερη θλίψη προκαλεί η εικόνα στο μνημείο του Πιερ Ντε Κουμπερτέν, πρώτο σταθμό της Ολυμπιακής Φλόγας, αμέσως μετά την τελετή αφής.

Γεννά τεράστια ερωτηματικά η ολιγωρία των υπευθύνων, η γραφειοκρατική προσέγγιση του ζητήματος και η αδυναμία να αντιληφθούν οι αρμόδιοι, τον κίνδυνο διεθνούς διασυρμού της χώρας.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία, προκειμένου η αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας να καταστεί Εθνική προτεραιότητα.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι πρόθυμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια».

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *