Αθλητικά

Γκρίνια για Ζίκο στον Ολυμπιακό, 0-0 στην Καβάλα

Στο 0-0 έμειναν Καβάλα και Ολυμπιακός στο σημαντικότερο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Η υπόθεση τίτλος αρχίζει πια να απομακρύνεται για τους Πειραιώτες, που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αφού έμειναν επτά βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν πριν αλλά και κατά την ανάπαυλα του αγώνα από οπαδούς των φιλοξενουμένων που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας παρόλο που και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο και να αιφνιδιάσουν η μια την άλλη. Ωστόσο η νευρικότητα που διακατείχε τους παίκτες και των δύο ομάδων δεν επέτρεψε τίποτα περισσότερο από το τελικό 0-0 που φέρνει την ευχάριστη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος, την Καβάλα, να μένει αλώβητη σε ένα ακόμη παιχνίδι   με τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και τον Ολυμπιακό του Ζίκο να «εκτροχιάζεται» πρόωρα από το κυνήγι του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και δύο  ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό και οι δύο με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντάρμπισιρ. Η πιο κλασική ευκαιρία χάθηκε στο 45΄ όταν ο διεθνής Άγγλος στράϊκερ έφυγε μπροστά, πέρασε και τον Κάλατς και πλάσαρε, για να προλάβει όμως ο Ντουγκλάο που έτρεχε παράλληλα και να διώξει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Ο Αγγλος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμη μια φάση, στο 14′, όταν σε σέντρα του Λεονάρντο πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Κάλατς και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Οτιδήποτε άλλο στο α’ ημίχρονο δεν ήταν άξιο αναφοράς.

Στην ανάπαυλα τα επεισόδια έκαναν πάλι την εμφάνισή τους. Οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eji_k7-BHXU[/youtube]
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζίκο προσπάθησε να δώσει πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του περνώντας τους Λούα Λούα και Ντιόγκο στον αγώνα χωρίς ωστόσο να φέρι κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού ναι μεν ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά την περιοχή των «αργοναυτών», όμως οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους στην άμυνά τους. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να αιφνιδιάσουν  τα καρέ του Νικοπολίδη με κύριο εκφραστή τον Ορούμα.
Στο 87΄ ο Κάλατς απέκρουσε με υπερένταση δυνατό σουτ του Στολτίδη κρατώντας το 0-0 για την ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουρ, Ορούμα, Κάλατς, Παβίσεβιτς, Ρινκόν -Τοροσίδης, Γκαλίτσιος

ΚΑΒΑΛΑ (Βαγγέλης Γούτης): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Μουρ, Σιόντης, Ντικρόκ, Ονουάτσι (76′ Ρινκόν), Μεντί (78′ Σμολάρεκ), Ορούμα, Σόσιν (84′ Ιωάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (81′ Στολτίδης), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Όσκαρ (62′ Λούα Λούα), Ντάρμπισαϊρ (62′ Ντιόγκο), Μαρέσκα, Λεονάρντο.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gO1rfctL3II[/youtube]

Πηγή: ΕΡΤ, Youtube

Περισσότερα βίντεος για τον Ολυμπιακό εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *