Αθλητικά

Το πανόραμα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Καβάλα στον τίτλο του πρωταθλήματος είναι πια ο Παναθηναϊκός που ξέφυγε επτά βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα μετά τη νίκη με 2-0 επί του ουραγού Πανθρακικού στο ΟΑΚΑ και την ισοπαλία του δεύτερου Ολυμπιακού στην Καβάλα  με 0-0. Η 18η αγωνιστική αμαυρώθηκε από σοβαρά και βίαια επεισόδια που συνέβησαν σε τρία γήπεδα, στην Καβάλα, στα Γιάννενα αλλά και στο Περιστέρι. Ο τρίτος στη βαθμολογία ΠΑΟΚ παρόλο που έπαιζε με 10 παίκτες από το 20΄ λόγω αποβολής του Βιεϊρίνια πήρε τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον Ολυμπιακό. Τέταρτη στη σειρά νίκη για τον Άρη του Έκτορ Ραούλ Κούπερ που πέρασε με 1-0 από τα Γιάννενα επί του ΠΑΣ και ισχυροποίησε τη θέση του στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.
Η ΑΕΚ «έχυσε την καρδάρα με το γάλα» αφού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή της στο δεύτερο ημίχρονο και το πέναλτυ που κέρδισε στο 87΄ και το έστειλε άουτ ο Τζιμπούρ μένοντας τελικά στο 1-1 στο Καυταντζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή που προηγήθηκε με ένα πολύ ωραίο γκολ του Κονέ.
Απίστευτη ανατροπή και ένα ματς που δεν προσφερόταν για …καρδιακούς έγινε στη Ν. Σμύρνη όπου ο Λεβαδειακός τελικά έμεινε με την όρεξη της νίκης μένοντας στο 2-2 αν και βρέθηκε να προηγείται στο δεύτερο ημίχρονο με 2-0 μέχρι το 86΄ της αναμέτρησης! Ο Πανιώνιος επέμεινε μέχρι τέλους και πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό με δύο γκολ μέσα σε 5 λεπτά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Έκτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Ατρόμητο που επικράτησε με 2-1 στο Περιστέρι επί της Λάρισας που «φλερτάρει» με την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
Τέλος η Ξάνθη νίκησε με 1-0 στα Πηγάδια τον Εργοτέλη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΘΛΗΤΙΚΑ BINTEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Επεισόδια σε Γιάννινα, Καβάλα και Περιστέρι

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο γήπεδο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αρη, για την 18η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, κι ενώ οι Θεσσαλονικείς προηγούνταν με 1-0, οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να συμπλέκονται, με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται ανάμεσά τους και να προσπαθούν να τους χωρίσουν, διατρέχοντας κίνδυνο τραυματισμού. Ο διαιτητής Παππάς αποσύρθηκε για περίπου 15 λεπτά στα αποδυτήρια, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μπορέσει να συνεχιστεί ο αγώνας.

Επεισόδια όμως υπήρξαν και στην Καβάλα, πριν την έναρξη της αναμέτρησης Καβάλα-Ολυμπιακός. Αρχικά στην πόλη, όπου 7.000 περίπου οπαδοί των «ερυθρολεύκων» που ταξίδεψαν στην Καβάλα συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, και στη συνέχεια στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη», όπου οπαδοί των Πειραιωτών κινήθηκαν απειλητικά κατά φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας, κι ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο ήταν ελάχιστες. Μικρότερης έκτασης επεισόδια έγιναν στο Περιστέρι μετά τη λήξη του ματς Ατρομήτου-Εργοτέλη.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα:
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (54΄ Κουτσιανικούλης)
Ηρακλής-ΑΕΚ                   1-1 (28΄ Κονέ – 55΄ Τζιμπούρ)
Ξάνθη-Εργοτέλης            1-0 (62΄ Ελινγκτον)
Ατρόμητος-Λάρισα           2-1 (39΄ Αναστασάκος, 63΄ Μπαζίνσκι – 88΄ Νταμπίζας)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός   2-2 (86΄ Μπάλαμπαν, +90΄ Λάτκα – 57΄ Ναπολεόνι, 75΄ Μπάρκογλου)
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 2-0 (26΄ Καραγκούνης, 40΄ Σαλπιγγίδης)
ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης            0-1 (51΄ Ναφτί)
Καβάλα-Ολυμπιακός          0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)
======================
1. Παναθηναϊκός       47
2. Ολυμπιακός          40
3. ΠΑΟΚ                   37
4. Άρης                     31
5. Αστέρας Τρίπολης 26
. ΑΕΚ                        26
7. Πανιώνιος             24
. Καβάλα                   24
9. Ατρόμητος            23
10. Εργοτέλης          22
11. Ξάνθη                 21
12. Ηρακλής             19
13. Λάρισα               18
. ΠΑΣ Γιάννινα          18
15. Λεβαδειακός       16
16. Πανθρακικός         2

Ο πίνακας των σκόρερ

15 ΓΚΟΛ: Σισέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
9 ΓΚΟΛ: Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
8 ΓΚΟΛ: Κάμπορα (ΑΡΗΣ), Κατσουράνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:45 ΝOVA
ΛΑΡΙΣΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 14:30 ΝOVA
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 14:30 ΝOVA
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 16:45 ΝOVA
Α.Ε.Κ. – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19:00 ΝOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝΕΤ

Τι έγινε στα υπόλοιπα ματς της Κυριακής

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-1

Ύστερα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι ο Άρης έφυγε με το τρίποντο της νίκης από τα Γιάννενα επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ παίρνοντας την 4η διαδοχική νίκη για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Κούπερ νίκησε με γκολ του Ναφτί στο 51΄ και αποσπάστηκε από τους διώκτες της στην τέταρτη θέση της κατάταξης, δείχνοντας ότι βαδίζει ολοταχώς προς τα πλέι-οφ. Η επιστροφή του Νίκου Αναστόπουλου δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα για τον «Αγιαξ της Ηπείρου», που παραμένει σε δεινή βαθμολογικά θέση. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Βάντερσον από τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την περίπου 15λεπτη διακοπή, λόγω επεισοδίων που ξέσπασαν στο 58ο λεπτό, όταν οπαδοί των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ποδοσφαιριστών, που προσπαθούσαν να τους χωρίσουν, αλλά ταυτόχρονα να προστατευτούν κιόλας από το μένος τους. Ο διαιτητής Παππάς αποσύρθηκε προσωρινά στα αποδυτήρια και επανήλθε όταν ηρέμησαν τα πνεύματα και η Αστυνομία επανέφερε τον κόσμο στις εξέδρες, προκειμένου να συνεχιστεί το ματς.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Βάντερσον – Ρονάλντο, Ναφτί, Νάτσο Γκαρσία

Κόκκινη: Βάντερσον (90΄+)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ανδράλας (76΄ Ντιμπαλά), Μαϊστόροβιτς (82΄ Μπακαγιόκο), Τζάνης (62΄ Τζανής), Βάντερσον, Σίσιτς

ΑΡΗΣ (Εκτος Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Κάμπορα (78΄ Τζόνσον), Χαβίτο (86΄ Πίτου Γκαρσία), Πρίττας (64΄ Νάτσο Γκαρσία)

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 2-2

Απίστευτη ανατροπή και ένα ματς που δεν προσφερόταν για …καρδιακούς έγινε στη Ν. Σμύρνη όπου ο Λεβαδειακός τελικά έμεινε με την όρεξη της νίκης μένοντας στο 2-2 αν και βρέθηκε να προηγείται στο δεύτερο ημίχρονο με 2-0 μέχρι το 86΄ της αναμέτρησης! Ο Πανιώνιος επέμεινε μέχρι τέλους και πήρε έναν ανέλπιστο βαθμό με δύο γκολ μέσα σε 5 λεπτά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Οι «κυανέρυθροι» βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, από τα γκολ των Ναπολεόνι (57΄) και Μπάρκογλου (75΄), αλλά χάρη στα τέρματα των Μπάλαμπαν στο 86΄ και Λάτκα στις καθυστερήσεις πέτυχαν την ισοφάριση και πήραν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μετά από ένα φτωχό σε θέαμα και φάσεις πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες προσέφεραν δυνατές συγκινήσεις στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο θέλησαν να «καθαρίσουν» τον αγώνα και να πάρουν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς της νίκης, που θα τους «τράβαγαν» από την ουρά της βαθμολογίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μανιάτης, Αναστασόπουλος – Ζησόπουλος, Αλεξίου, Μπεγκόνια, Γκονζάλες

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα, Όμο, Μπάλαμπαν, Εστογιανόφ, Γουνδουλάκης (76΄ Κούκετς), Κουμορτζί, Αναστασόπουλος (63΄ Μπουβάλ), Τζαβέλλας (30΄ Κοντοές).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Μπλάζιτς (77΄ Στρατηλάτης), Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Μπεγκόνια, Αμπουμπακάρι, Γκονζάλες (88΄ Ταραλίδης), Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν (61΄ Σερζίνιο).

Ατρόμητος – Λάρισα 2-1

Την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τέταρτη εντός έδρας πανηγύρισε ο Ατρόμητος, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Λάρισας στο Περιστέρι, σε αγώνα για την 18η ημέρα. Στο 39΄ ο Αναστασάκος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 63΄ ο Μπαζίνσκι διαμόρφωσε το 2-0. Οι Θεσσαλοί πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 88΄ με κεφαλιά του Νταμπίζα, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Ολιβέιρα του Ατρομήτου. Ο Γιώργος Δώνης παρακολούθησε λόγω τιμωρίας τον αγώνα από την εξέδρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαζίνσκι – Κατσιαρός, Βελάσκο, Μελίσσης, Νταμπίζας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: +90΄ Ολιβέιρα (2η κίτρινη)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι (86΄ Τάτος), Σαρμιέντο, Περόνε (81΄ Καλαντζής), Αναστασάκος, Μπρίτο (71΄ Σφακιανάκης)

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Ζέσους, Φλάβιο, Βελάσκο (68΄ Τουάμα), Πούρι (56΄ Κάσας), Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Ρομέου, Κατσιαρός, Μετίν

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *