Επικαιρότητα

Καθαρίζουν την Αμμόχωστο οι Τουρκοκύπριοι (+videos)

338731915_6c74f8dee4Την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου προτίθεται να καθαρίσει ο «δήμος» της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ο οποίος έχει εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους και αναμένει την έγκριση από τις «δυνάμεις ασφαλείας» (στρατός κατοχής).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χαβαντίς», η καθαριότητα θα αφορά στους δρόμους και τις λεωφόρους της κλειστής πόλης-φάντασμα. Η είδηση αυτή, μαζί με την πιθανότητα για άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στους Αμμοχωστιανούς ως προς το άνοιγμα της πόλης, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Ο λεγόμενος «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, ανέφερε ότι το οικονομικό θέμα έχει λυθεί, οι πόροι έχουν εξευρεθεί, και θα καθαριστούν τα χόρτα, οι κισσοί και η σκόνη. Το σχέδιο καθαριότητας έχει ετοιμασθεί εδώ και μήνες και τώρα αναμένουν την έγκριση των «δυνάμεων ασφαλείας». Επίσης, πρόσθεσε, έχουν ληφθεί οι άδειες από τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και τον «υπουργό εσωτερικών», λέγοντας πως είτε θα ακολουθηθεί η οδός των προσφορών, είτε ο «δήμος» με τις δικές του δυνατότητες θα προχωρήσει στην καθαριότητα.

Η επαρχία Αμμόχωστου είναι μια από τις 6 επαρχίες της Κύπρου. Συνορεύει βορειοδυτικά με την επαρχία Κερύνειας, δυτικά με την επαρχία Λευκωσίας και νοτιοδυτικά με την επαρχία Λάρνακας. Πρωτεύουσα της επαρχίας είναι η Αμμόχωστος. Το μεγαλύτερο τμήμα της επαρχίας βρίσκεται στο κατεχόμενο από τους Τούρκους τμήμα του νησιού.

[relatedYouTubeVideos relation=”keywords” terms=”ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ” max=”8″ id=”RYTV-InPage” width=”275″ height=”200″ random=”12″ showVideoTitle=”true”]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *