Αθλητικά

Καλός ο Παναθηναϊκός αλλά καλύτερη η Ατλέτικο Μαδρίτης, 2-3

atletikomΜόνο σε ένα θαύμα ελπίζει πλέον ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σε βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την ήττα του με 2-3 στο ΟΑΚΑ από τους “ροχιμπλάνκος” στον πρώτο αγώνα των πλέϊ-οφ της διοργάνωσης. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τρίτη (25/8) στο “Βιθέντε Καλντερόν”.

Για τους νικητές σκόραραν οι Μάξι Ροντρίγκες (36′), Ντιέγκο Φορλάν (63′) και Κουν Αγουέρο (70′), ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο 47′ και ο Σεμπάστιαν Λέτο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 74′.

Οι “πράσινοι” μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν τους Ισπανούς προσέχοντας ταυτόχρονα οι φιλοξενούμενοι να μην έχουν κατοχή μπάλας για να μην δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Οι παίχτες του Τεν Κάτε δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 22ο λεπτό, όταν από την πάσα ακριβείας του Κατσουράνη, ο αμαρκάριστος Σισέ βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις στην εστία του Ασένχο, με τον τελευταίο να μπλοκάρει με εντυπωσιακή εκτίναξη. Έντεκα λεπτά αργότερα, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είδαν τον Σαλπιγγίδη να σκοράρει από κοντά, γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο η Ατλέτικο που άρχισε να έχει καλύτερα πατήματα βρήκε δίχτυα στο 36ο λεπτό. Από την παράλληλη πάσα του Φορλάν στον επερχόμενο Μάξι Ροντρίγκες, ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ παραβίασε την εστία του Γκαλίνοβιτς ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους 0-1.

Η είσοδος του Λέτο στη θέση του Μάτος ακριβώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, λειτούργησε ευεργετικά στη ψυχολογία των “πράσινων”, οι οποίοι στο 47′ έφτασαν στην ισοφάριση. Από την πάσα ακριβείας του Καραγκούνη στην πλάτη της άμυνας της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Σαλπιγγίδης με ψιλοκρεμαστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή “κρέμασε” τον Ασένιο, φέρνοντας το ματς πολύ γρήγορα στα ίσα (1-1).

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε στα μετόπισθεν πράγμα που δεν συγχώρεσαν οι Ισπανοί και στο 63′ πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μάξι Ροντρίγκες με δυνατό σουτ από κοντά “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Φορλάν που έγινε αποδέκτης της μπάλας με σουτ σκόραρε 1-2. Στο 70′, ο Αγουέρο από δεξιά βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Παναθηναϊκού και με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ισπανούς 1-3.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε μετά από έξι λεπτά, με τον Λέτο. Ο Αργεντίνος μετά την πάσα του Σπυρόπουλου βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και με εξαιρετικό διαγώνιο βολέ παραβίασε την εστία του Ασένιο διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Κίτρινες κάρτες: Σπυρόπουλος, Μουν.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Μάτος (46` Λέτο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο (80` Χριστοδουλόπουλος), Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Αμπελ Ρεσίνο): Σέρχιο Ασένχο, Αντόνιο Λόπεθ, Χεϊτίνγκα, Φορλάν, Ραούλ Γκαρσία (71` Κλέμπερ Σαντάνα), Αγουέρο (75` Χουράδο), Μάξι Ροντρίγκες (85` Σινάμα Πονγκόλ), Πάουλο Ασουνσάο, Χουανίτο, Ουϊφαλούσι, Σιμάο.

Μικροεπεισόδια στο Μοναστηράκι

Στον “Ευαγγελισμό” για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν δύο φίλαθλοι της “Ατλέτικο Μαδρίτης” ύστερα από επεισόδιο με φιλάθλους του ΠΑΟ στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5.30 το απόγευμα στη διασταύρωση των οδών Πανδρόσου και Αιόλου στην περιοχή της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με την αστυνομία μία παρέα Ισπανών φιλάθλων της “Ατλέτικο Μαδρίτης” βρέθηκαν στην περιοχή, όπου εκεί υπάρχει μπουτίκ του ΠΑΟ και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προκλήθηκε επεισόδιο μεταξύ τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο Ισπανοί, πατέρας και γιος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *