Αθλητικά

Καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός, νίκησε 4-1 την ΑΕΚ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό που έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ τρην οποία νίκησε εύκολα με 4-1 και απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της Σούπερ Λίγκας.

Πλέον οι δύο ομάδες βρίσκονται μαζί στην κορυφή με 11 βαθμούς, με τους “πράσινους” να έχουν το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αλλά και το ουσιαστικό, αφού υπερτερούν στην ισοβαθμία. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τους Παπαδόπουλο (8’), Μάτος (27’), Ιβανσιτς (32’, 45’+) να πετυχαίνουν τα τέσσερα τέρματα των “πρασίνων”, ενώ ο Ριβάλντο με απευθείας φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 71’.

Στο 8’ ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά “κρέμασε” τον (εκτός θέσης) Μάχο και άνοιξε το σκορ 1-0. Στο 27’ ο Μάτος σούταρε έξω από την περιοχή, ο Μάχο και πάλι δεν υπολόγισε σωστά κι έτσι διαμορφώθηκε το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα (32’) ο Ιβανσιτς με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι”, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς των “πρασίνων” (3-0). Ο Αυστριακός ήταν εκπληκτικός και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πέτυχε το 4-0, μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Σαλπιγγίδη και υποδειγματικό πλασέ.

Εκτός από τα γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε και ευκαιρίες (πλασέ του Καραγκούνη στο 3’, “διπλή” με Ιβανσιτς, Παπαδόπουλο στο 18’ και προβολή Σαλπιγγίδη στο 31’) που δεν τελεσφόρησαν, ενώ όλη η… ύπαρξη της ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά περιορίστηκε σε δύο έξοχες προσπάθειες του Ριβάλντο (28’, 40’) που όμως δεν κατέληξαν σε γκολ.

Γενικά η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο “κοιμισμένη”, κάτι που έχει συμβεί και στις δύο από τις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις της με το “τριφύλλι”.

Πάντως, η Ένωση κατάφερε να πετύχει το “γκολ της τιμής”, όταν ο Ριβάλντο με φάουλ-σήμα κατατεθέν του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς στο 71’ (4-1), γκολ που χειροκροτήθηκε από τους φίλους του “τριφυλλιού”.

Κίτρινες: Σαριέγκι, Τζιόλης – Καφές, Μάχο, Ενσαλίβα, Παπασταθόπουλος, Καλόν
Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Σαριέγκι, Μόρις, Βύντρα, Νίλσον, Μάτος (76΄ Σιμάο), Τζιόλης, Ίβανσιτς, Καραγκούνης (68΄ Νίνης), Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (86΄ Μανούτσο)
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Πλιάτσικας, Μπούρμπος, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Καφές (62΄ Ζούλιο Σέζαρ), Τόζερ (34΄ Ενσαλίβα), Εντίνιο, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος (46΄ Καλόν), Μπλάνκο

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *