ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δωρεάν κρυπτογραφημένα email άπό την Ελβετική ProtonMail

protonmail

Όσο αυξάνονται οι εκκλήσεις του κοινού για ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, συνεχώς αυξάνονται και οι νέες υπηρεσίες που προσπαθούν να την διασφαλίσουν. Η τελευταία και πιο ενδιαφέρουσα από αυτές είναι το ProtonMail, ο email πάροχος που κατασκευάστηκε από φοιτητές των πανεπιστημίων του Harvard και MIT.
Η υπηρεσία βασίζεται σε server της Ελβετίας και υπόσχεται κρυπτογράφηση σε όλα τα επίπεδα επικοινωνίας και αποθήκευσης.

Οι εμπνευστές του αναφέρουν πως κινητοποιήθηκαν μετά τις δημοσιεύσεις του Snowden σχετικά με την ηλεκτρονική παρακολούθηση από την NSA. Έτσι ξεκίνησαν το ProtonMail με σκοπό να προσφέρουν μία δωρεάν, ασφαλή και κρυπτογραφημένη υπηρεσία στο ευρύ κοινό. Προσπάθησαν επίσης να το κάνουν όσο πιο εύχρηστο γίνεται ώστε να προσελκύσουν το ευρύ κοινό. Χαρακτηριστικά είπαν ότι αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το GMail, μπορεί και το ProtonMail. Τέλος, προτρέπουν το κοινό να δει και να μελετήσει τον κώδικα και τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης.

Αυτή τη στιγμή το ProtonMail είναι διαθέσιμο σε όλους δοκιμαστικά. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης υπάρχει αναμενόμενη καθυστέρηση και ακολουθείται σειρά προτεραιότητας.

Βρείτε την υπηρεσία εδώ.

[του συνεργάτη μας DAILYFIX.GR]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *