ΤΕΧΝΕΣ

Μέσα από χρώμα και χώρο, Έκθεση ζωγραφικής της Sandra Lange και του Γιώργου Τάξερη

giorgos_taxerisΈκθεση ζωγραφικής της Sandra Lange και του Γιώργου Τάξερη

με τίτλο «Μέσα από χρώμα και χώρο»

από Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2009

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009 εγκαινιάζεται στον Χώρο Τέχνης Pro-art/Μ.Λεγάκη (Καλλιδρομίου 30, τηλ.210-3847.967), η έκθεση ζωγραφικής της Sandra Lange και του Γιώργου Τάξερη με τίτλο «Μέσα από χρώμα και χώρο».

Η νεαρή Βερολινέζα ζωγράφος Sandra Lange εμπνέεται από την τις αφηρημένες και μινιμαλιστικές τάσεις της σύγχρονης τέχνης, εστιάζοντας στη μη-αφηγηματική έκφραση του μέσου και δημιουργεί έναν ατομικό οπτικό χώρο επικοινωνίας με τον θεατή.

Γεωμετρικές φόρμες με πλούσιο χρώμα αυτο-αναιρούνται και χρωματικά πεδία δημιουργούν ένα βάθος που υποστηρίζεται από την δομή σχημάτων και γραμμών.

Η επιλογή των χρωμάτων αντανακλά μία αστική πραγματικότητα, εμπνευσμένη από την ζωή στο Βερολίνο, μία πόλη γεμάτη χρώμα και χώρο.

Ο Γιώργος Τάξερης με την ζωγραφική του, που κινείται στο χώρο της παραστατικότητας, εκφράζει την συνύπαρξη και ταυτόχρονα την μοναχικότητα στο σύγχρονο αστικό τοπίο, την νοσταλγία για την επαφή με την φύση, την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. Οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις και η χρήση της προοπτικής δημιουργούν χώρους διαλόγου με τον θεατή, που χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2009.

Ώρες  λειτουργίας : Τρ.-Παρ. 5-9μμ και Σαβ.12-4μμ

Χώρος τέχνης Pro-art/Μιρέλλα Λεγάκη

Καλλιδρομίου 30, Αθήνα

Τηλ.210-3847967

www.proart.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *