Ταξιδιωτικά άρθρα

Χειμερινές διακοπές σε νησί: Οι 3 ιδανικοί προορισμοί

Χειμερινές διακοπές σε νησί: Οι 3 ιδανικοί προορισμοί

Οι διακοπές σε νησί είναι πολύ πιθανό να φέρνουν στο νου σας καλοκαιρινές αναμνήσεις, ανέμελες βουτιές σε καταγάλανες παραλίες και beach party, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν την άγρια χειμερινή πλευρά των νησιών και δεν χάνουν ευκαιρία να τα επισκεφτούν ως έναν ξεχωριστό προορισμό για τις χειμερινές διακοπές τους. Αν ανήκετε και εσείς στην δεύτερη κατηγορία, παρακάτω θα βρείτε 3 μοναδικές προτάσεις νησιών για τις φετινές χειμερινές διακοπές σας. 

Σαντορίνη

Μια επίσκεψη στην Σαντορίνη είναι σίγουρα παντός καιρού! Το φημισμένο νησί των Κυκλάδων δεν χάνει την ομορφιά του κατά τους χειμερινούς μήνες και παραμένει ένας από τους top προορισμούς πανελλαδικώς. Επισκεπτόμενοι την Σαντορίνη αυτή την εποχή πρόκειται να ανακαλύψετε μια διαφορετική πλευρά του νησιού, λιγότερο τουριστική αλλά εξίσου όμορφη και να κάνετε πλήθος δραστηριοτήτων που δεν θα είχατε την ευκαιρία υπό άλλες συνθήκες. Για παράδειγμα μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στην Οία και να βγάλετε μαγικές φωτογραφίες του τοπίου χωρίς να χρειαστεί να σταθείτε σε κάποια ουρά, να κάνετε τον γύρο του νησιού με σκάφος χωρίς να είναι απαραίτητο να έχετε αναζητήσει μήνες πριν κάποιο Santorini Boat Rental  και να επισκεφτείτε το φημισμένο ηφαίστειο χωρίς να υποφέρετε κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Κρήτη

Ένα νησί που σφύζει πάντα από ζωή είναι αναμφισβήτητα η Κρήτη. Σε όποιο μέρος του νησιού και αν βρεθείτε, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, οι ντόπιοι θα σας περιποιηθούν και θα σας θυμίσουν τι πάει να πει ελληνική φιλοξενία. Οι επιλογές σε δραστηριότητες είναι πολλές και για όλα τα γούστα, ενώ τα εντυπωσιακά χειμερινά τοπία που συνθέτουν τα βουνά, τα φαράγγια και τα μονοπάτια του νησιού θα σας ενθουσιάσουν. Επιλέξτε να ανακαλύψετε τα ορεινά μονοπάτια της Κρήτης, εξερευνήστε την φύση και μην διστάσετε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί θα σας ξετρελάνει βρέξει – χιονίσει!

Κέρκυρα 

Μπορεί η Κέρκυρα να φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της αλλά και για το μοναδικό εορτασμό του Πάσχα κάθε άνοιξη, ωστόσο τίποτα δεν σας εμποδίζει από το να την επισκεφτείτε κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα πανέμορφα κάστρα και το παλιό φρούριο της πόλης συνθέτουν ένα παραμυθένιο τοπίο το οποίο γίνεται ακόμη πιο μαγικό και ενδιαφέρον με φόντο το βροχερό Ιόνιο. Η χειμερινή περίοδος θα σας δώσει την ευκαιρία αν ανακαλύψετε με την ησυχία σας κάθε σπιθαμή του νησιού, ενώ τα παραδοσιακά καταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία όλο τον χρόνο θα σας κάνουν να νιώσετε σαν το σπίτι σας. 

Λοιπόν τι λέτε; Μήπως είναι ώρα για χειμερινές διακοπές με φόντο το απέραντο γαλάζιο;   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *