ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιτάρια γεμιστά με μύδια

Μανιτάρια γεμιστά με μύδια

Μανιτάρια γεμιστά με μύδια

Υλικά Μανιτάρια γεμιστά με μύδια
Για 4 άτομα

24 μέτρια μανιτάρια 24 φρέσκα μύδια
150 γραμ. βούτυρο φρέσκο
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 ml  κρασί άσπρο
20 γραμ. κορν φλάουρ
μερικά κλαράκια λουίζα
2 αυγά
1 λεμόνι
αλάτι – πιπέρι

 

• Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα μύδια. Τα τοποθετείτε σε ρηχή κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα ψήνετε με τον ατμό τους σε δυνατή φωτιά εως ότου ανοίξουν,
Τα βγάζετε από τα κελύφη τους και τα διατηρείτε στον ζωμό τους.

• Πλένετε τα μανιτάρια και με προσοχή αφαιρείτε τον κορμό τους. Τα περνάτε από χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν, το αλατοπιπερώνετε και τις σωτάρετε ελαφρά σε βούτυρο.
• Τοποθετείτε τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι και γεμίζετε το κάθε ένα με ένα μύδι. Περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα. Γαρνίρετε το πιάτο με μερικά κλαδάκια λουίζας.

• Για την σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος, λίγο από τον ζωμό των μυδιών και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Χτυπήστε με ένα σύρμα τα κροκάδια των αυγών και προσθέστε τα στο μείγμα. Δένετε την σάλτσα με το κορν φλάουρ και την πασπαλίζετε με μερικά φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *