Επικαιρότητα

Με δακρυγόνα το τελευταίο αντίο στον Αλέξη

 

Με ένα μεγάλο “γιατί” ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους, περί τις 3.000 άνθρωποι, συμμαθητές και πλήθος απλού κόσμου, που ένιωσε την ανάγκη να συμπαρασταθεί από κοντά στην οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου τούτη την οδυνηρή στιγμή, λένε αυτήν την ώρα το στερνό αντίο στον 15χρονο, το νήμα της ζωής οποίου κόπηκε με τόσο σκληρό και παράλογο τρόπο από τη σφαίρα του 37χρονου ειδικού φρουρού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Εξάρχεια. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η αστυνομία γύρω από το νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιείται η νεκρώσιμη ακολουθία. 

 

Στο πένθος μετέχει σύσσωμη η κοινή γνώμη, ενώ συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκη και άλλων μεγάλων πόλεων διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του παιδιού. Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται εξάλλου το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν το 15χρονο παιδί δέχτηκε ευθεία βολή στο στήθος. Με γραπτή δήλωση του ο συνήγορος των δυο ειδικών φρουρών Αλέξης Κούγιας επισημαίνει ότι θα απολογηθούν αύριο εφόσον τους έχουν γνωστοποιηθεί τα αποτελέσματα της τοξικολογικής ιατροδικαστικής και βαλλιστικής εξέτασης, διαφορετικά θα ζητήσουν και θα πάρουν προθεσμία.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΕΣ TOY FACEBOOK:

Ενταση και επεισόδια σημειώνονται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, σε κοντινή απόσταση από το νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου, όπου κηδεύεται ο Αλέξης. Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με ρίψη δεκάδων δακρυγόνων. Επίσης, υπάρχουν φωτιές σε κάδους.

Ο κόσμος που είναι στην κηδεία διαμαρτύρεται για την εκτεταμένη χρήση των δακρυγόνων στο χώρο του νεκροταφείου.

Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η αστυνομία γύρω από το νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία, εξόργισε τους νεαρούς με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *