Επικαιρότητα

Στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου στις 3 μμ η κηδεία του άτυχου Αλέξη

Νέες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μαθητών θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια ενόψει της κηδείας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 37χρονου ειδικού φρουρού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Εξάρχεια. Η κηδεία του άτυχου παιδιού θα γίνει στις 3.30 το μεσημέρι ενώ έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η αστυνομία γύρω από το νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης. Εντός της ημέρας αναμένεται εξάλλου το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν το 15χρονο παιδί δέχτηκε ευθεία βολή στο στήθος. Στις 12.30μ.μ. μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην Καμάρα, από αντεξουσιαστές. Σε συγκέντρωση και πορεία καλούν μισή ώρα αργότερα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, οι φοιτητικοί σύλλογοι, μαζί με μαθητές και φορείς της πόλης. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση των φοιτητών, στις 12, στην πλατεία Χημείου.

Κλειστά είναι σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χωρά με απόφαση του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κλειστά είναι και τα δημοτικά σχολεία λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Παρόμοιε απόφαση έχει λάβει η ΟΙΕΛΕ. Κλειστά παραμένουν και τα ΑΕΙ, ενώ από σήμερα θα αρχίσουν σε πολλές σχολές νέες γενικές συνελεύσεις φοιτητών για να λάβουν αποφάσεις για καταλήψεις.

taraxes_athinaΗ Αθήνα σήμερα θυμίζει κατεστραμμένη πόλη και από το πρωί έχει αρχίσει το καθάρισμα των δρόμων, αλλά ακόμα παραμένει κλειστή η Πατησίων από την Ιουλιανού έως τα Χαυτεία, όπου κινούνται μόνο κάποια μέσα μαζικής μεταφοράς. Κλειστό για τα οχήματα είναι αυτή την ώρα τμήμα της λεωφόρου Δεκελείας στη Ν. Φιλαδέλφεια, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση μαθητών, οι οποίοι εντός ολίγου θα πραγματοποιήσουν πορεία. Ομάδες κουκουλοφόρων παραμένουν «οχυρωμένοι» στο Πολυτεχνείο. Ανά τακτά διαστήματα βγαίνουν στην Στουρνάρη και πετούν πέτρες και μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κήττας, διαμαρτυρόμενος για την αδράνεια της Πολιτείας και των αστυνομικών δυνάμεων, σε ό,τι αφορά την προάσπιση του χώρου του Πανεπιστημίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με δηλώσεις του στη ΝΕΤ ζήτησε από τους πολίτες να μην κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης εάν δεν είναι απαραίτητο, ενώ ζήτησε να αποζημιωθούν άμεσα οι πολίτες που έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τους.

Ενενήντα έξι άτομα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα για τα χθεσινά πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται τόσο για φθορές και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, όσο και για λεηλασίες καταστημάτων, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Συνολικά προσήχθησαν και εξετάσθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια 176 άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες, οι οποίες εξαπλώθηκαν σε πολλά διαφορετικά σημεία και άρχισαν να καταστρέφουν κτίρια, αυτοκίνητα και καταστήματα και να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα, μάρμαρα, αλλά και με βαλλίστρες, ξίφη, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα , που άρπαξαν από οπλοπωλείο στην Ομόνοια, που λεηλάτησαν.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί. Ο απολογισμός των καταστροφών δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά σύμφωνα με τους αστυνομικούς ” δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στο κέντρο της πρωτεύουσας”.

Εξάλλου σύμφωνα μ’ έναν πρώτο απολογισμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον εβδομήντα εμπορικά καταστήματα, έξι υποκαταστήματα τραπεζών, ένα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ένα εκδοτήριο του ΟΑΣΘ και πέντε αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Ανάλογες εικόνες και σε Χανιά, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Λάρισα και άλλες πόλεις. Στο μεταξύ κλειστή θα είναι σήμερα, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, η νομαρχία Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του 15χρονου μαθητή.

Πηγή:http://www.ert.gr

3 σκέψεις σχετικά με το “Στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου στις 3 μμ η κηδεία του άτυχου Αλέξη

  • Alexi,oloi 3eroume oti xa8ikes adika alla na 3ereis oti den tha to afisoume auto na perasei etsi…..Elpizo na blepeis ti kanoume gia esena apo kei psila.!!!!!!!!!!!!!
    8a mas leipseis poli..!!!!!!!!!………

    Σχολιάστε
  • ΑΛΕΞΗΣ . ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ! ΑΔΙΚΑ ΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΤΟΣΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ;ΣΟΥ EYXOMAI ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ/

    Σχολιάστε
  • Ο Αλεξης πεθανε πολυ αδηκα δεν εφτεγαι σε τιποτα.Ο αστυνομος εφτεγαι,αυτος τον σκοτοσε εν ψυχρο,ουτε πανω πιροβολισε ουτε κατω.Πρεπει κανονηκα να τον σκοτοσουν,να τον κρεμασουν.Πρεπει να παλεψουμε για το δικαιο του Αλεξη.Μπορει να χαθηκε απο προσωπου,αλλα παντα θα ζει αναμεσα μας χορεις να φενεται.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *