Ελληνική μουσική

Με Σαρμπέλ και “Yassou Maria” η Ελλάδα στην Eurovision

Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2007 Ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στη 01.20. Στην Φιλανδία τελικά πάει ο Σαρμπέλ

Τα τελικά ποσοστά ήταν: 39,6 ο Σαρμπέλ, 31,2 ο Χ.Δάντης και 29,02 η Τάμτα.
Το τραγούδι “Yassou Maria” του Σαρμπέλ, επελέγη τελικά το βράδυ της Τετάρτης, από την κριτική επιτροπή και το κοινό, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 52ο Διαγωνισμό Eurovision στο Ελσίνκι, σε εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας απο τη ΝΕΤ. Η επιλογή του τραγουδιού ξεκίνησε στις 22.00, την τελευταία νύχτα του χειμώνα.

Τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν, κατά σειρά εμφάνισης, ήταν το “Yassou Maria ” με τον Σαρμπέλ και συνθέτες τους Marcus Englof και Alex Papaconstantinou σε στίχους Μack, το “With Love ” με την Τάμτα σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, και το “No Madonna ” με τον Χρήστου Δάντη, σε μουσική του ίδιου και σε στίχους Χρήστου Δάντη και Ναταλίας Γερμανού..

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον 52ο Διαγωνισμό της διευρυμένης Ευρώπης επελέγη με την ψήφο της κριτικής επιτροπής και του κοινού, κατά τη διάρκεια μιας φαντασμαγορικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο “Αθηνών Αρένα” και την οποία παρουσίασαν η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Η τελετή επιλογής μεταδόθηκε απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ.

Μετά από τους παρουσιαστές, εμφανίστηκε ο Mihai Traistariu, που έδωσε πέρυσι την 4η θέση στη Ρουμανία. Ο Mihai τραγούδησε τρία τραγούδια, μεταξύ των οποίων το γνωστό μας “Tornero” και την τελευταία του επιτυχία “Dimmi si o no”.

Ενδιαμέσως, χαριτωμένες παρενθέσεις έκαναν οι παρουσιαστές.

Mε ένα τραγούδι λαϊκό εμφανίστηκε η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ενώ, εκτός από τον DJ BoBo, που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελβετία στη Eurovision και την εκπρόσωπο της Κύπρου, Ευρυδίκη, και τον Δημήτρη Κοριαλά, έλαβαν ακόμα μέρος, ο Dmitry Koldum, εκπρόσωπος της Λευκορωσίας καθώς και ο καλλιτέχνης που η Βουλγαρία θα αναδείξει ως εκπρόσωπο της χώρας, στις 24 Φεβρουαρίου.

Στις 23.40 εμφανίστηκε ο Σαρμπέλ, αμέσως μετά στη σκηνή βγήκε η Τάμτα και στο τέλος ο Χ.Δάντης. Όλοι χειροκροτήθηκαν θερμά από τα 1.500 άτομα που βρίσκονταν στην “Αθηνών Αρένα”. Ένα μουσικό πέρασμα έκανε ο δημοτικός μουσικός του κλαρίνου Γ.Μάγγας.

Στις 00.24 ξεκίνησε η ψηφοφορία του κοινού στα τηλέφωνα 901111007 και δίπλα ο κωδικός του τραγουδιού που παρουσιάστηκε με τη σειρά εμφανίσεως του, δηλ.01-02-03, ή με sms στο 4536 και το ίδιο με τα παραπάνω, και έληξε στις 00.36

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και πάλι η Ν.Θεοδωρίδου βγήκε στη σκηνή με ένα ποτ πουρί από δικά της τραγούδια.

Προτού ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα, μεσολάβησε ένα βραβείο από τον πρόεδρο του O.G.A.E Αντώνη Καρατζίκο στην Έλενα Παπαρίζου, που φώτισε και τίμησε τη βραδιά , ενώ, οι παρουσιαστές έκαναν μία μουσική αναδρομή σε ελληνικές αλλά και σε κάποιες ξένες συμμετοχές, με αρκετή σκωπτική διάθεση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ http://www.ert.gr

SARBEL VIDEO: https://www.athensphotonews.gr/video/sarbel-geia-sou-maria.html

2 σκέψεις σχετικά με το “Με Σαρμπέλ και “Yassou Maria” η Ελλάδα στην Eurovision

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *