Επικαιρότητα

Με συναυλία συμπαράστασης και πορείες συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις

poreia_mathites6Συνεχίζονται  οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο χώρο της Παιδείας. Την  Παρασκευή συνεδρίασαν και οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (δασκάλων, καθηγητών και πανεπιστημιακών),οι οποίες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να συντονίσουν τη δράση τους. Στο πλαίσιο αυτό εισηγήθηκαν την καθιέρωση της 9ης Ιανουαρίου, ως ημέρα πανεκπαιδευτικής δράσης, ενώ τη μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασίσουν σε νέα συνεδρίασή τους. Από την πλευρά τους, μαθητές και φοιτητές ήδη έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Βουλή, στις 23 Δεκεμβρίου.Οι κινητοποιήσεις έχει αποφασιστεί να συνεχιστούν και το πρώτο δεκαήμερο του 2009, ενώ 800 σχολεία και περισσότερες από 200 σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη. Μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των νέων και στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που πραγματοποιήθηκε απόψε στα Προπύλαια.

Τη συναυλία διοργάνωσαν το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων Αθήνας, τα συντονιστικά των μαθητών, η κατάληψη της Νομικής και η ανοιχτή συνέλευση μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων Πολυτεχνείου. Στη συναυλία που ξεκίνησε στις 3 το απόγευμα και συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Αντιδράσεις για τη δολοφονία του 16χρονου: Συνεχής ανανέωση με βίντεο στο Youtube

Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, ενώ λίγο αργότερα πανεπιστημιακοί καθηγητές πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο.

Συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και τον τραυματισμό του 17χρονου στο Περιστέρι.

Ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν στις 12.45 το μεσημέρι στο Γαλλικό Ινστιτούτο που βρίσκεται στη γωνία των δρόμων Σίνα και Διδότου ρίχνοντας πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Οι νεαροί αποχώρησαν με την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων.

Από την επίθεση έσπασε η τζαμαρία του Ινστιτούτου και παρακείμενο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ATM).
Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν στο άγαλμα του Βενιζέλου σήμερα μαθητές και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη. Κλειστή έμεινε όλο το βράδυ της Πέμπτης και ως τις επτά το πρωί η οδός Εγνατία στη Θεσσαλονίκη (από το ύψος της πλατείας Συντριβανίου μέχρι την Καυταντζόγλου) από ομάδα περίπου 1000 ατόμων που κατέλαβαν το οδόστρωμα και στη συνέχεια πέρασαν μέσα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Έκκληση για συνδρομή στην αποκατάσταση του τραυματισμένου, σήμερα, προσώπου της Αστυνομίας, απευθύνει, με ανακοίνωσή του προς την ΕΛΑΣ, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπάλλήλων.

Καλούμε τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να ζητήσει για όλους μας ένα μεγάλο συγγνώμη για το κακό που έχει συντελεστεί, να δώσει κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες να επισκεφθούν τα σχολεία και τους μαθητές για να δείξουν τη διαλλακτικότητα και το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας“, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών.

 

Στο μεταξύ σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη στην Αθήνα, γύρω από το κτίριο της Νομικής, μετά τα ειρηνικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας ανήλικος και τρεις αλλοδαποί, αλλά κανένας φοιτητής ή σπουδαστής.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *