Επικαιρότητα

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο 16χρονος μαθητής που πυροβόλησε άγνωστος

 

syllalhthrio_peristeriΕξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο 16χρονος μαθητής που τραυματίσθηκε από άγνωστο άτομο με 38άρι όπλο έξω από το σχολείο του στο Περιστέρι. Το παιδί υπεβλήθη σε επέμβαση στο δεξί του χέρι. Άγνωστος παραμένει ο δράστης Η αστυνομία εξετάζει τώρα από πού μπορεί να ρίχθηκε ο πυροβολισμός. Λίγο πριν από το μεσημέρι έξω από το σχολείο που έγινε το επεισόδιο μαθητές, γονείς, φορείς της περιοχής και το ΠΑΜΕ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια, πορείες στους δρόμους του Αγίου Αντωνίου.

 
Σε 38άρι φυσίγγιο πυροβόλου όπλου ανήκει η βολίδα που σφηνώθηκε στο χέρι του 16χρονου μαθητή και βλήθηκε από απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων. Πόρτα, πόρτα και σήμερα οι άνδρες τις ασφάλειας αναζητούσαν μαρτυρίες από περιοίκους αν είδαν ή άκουσαν κάτι.

Τα έως τώρα στοιχεία από τη βαλλιστική έρευνα δείχνουν ότι είναι αυτοσχέδιας κατασκευής και όχι εργαστηρίου. Με το ενδεχόμενο αυτό το όπλο που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να είναι παλιό πιθανότατα από κάποιον συλλέκτη ή συνταξιούχο.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο ο δράστης πυροβόλησε κατά του μαθητή και άλλων 10 συμμαθητών του, που εκείνη την ώρα συζητούσαν σε πεζόδρομο κοντά στο σχολείο τους.

Ο τραυματισμένος μαθητής είπε στους αστυνομικούς: “Αισθάνθηκα πόνο και είδα στο χέρι μου να τρέχει αίμα. Δεν άκουσα κρότο ούτε είδα κοντά μου ή μακριά μου κάποιον να με σημαδεύει”

Ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

 

Το πρωί οι συμμαθητές του 16χρονου συγκεντρώθηκαν στο σχολείο και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο.

Στις 12 έγινε συλλαλητήριο προς το σχολείο από μαθητές, γονείς, φορείς της περιοχής ενώ συμμετείχε και το ΠΑΜΕ.

Την ιδιαίτερη χαρά του ΠΑΣΟΚ για το εξιτήριο που πηρέ από το νοσοκομείο ο 16χρονος μαθητής εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο περιστατικό το όποιο απαιτείται πλήρης διαλεύκανση. Οκ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη γενικότερα και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τις έμπρακτα και όχι απλά με λόγια.

Αναφερόμενη στο γεγονός η γγ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε ότι η κριτική που άσκησε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση “δεν ήταν ήπια κριτική. Ζητήσαμε πολιτικές ευθύνες και καμία συγκάλυψη. Χθες και σήμερα το Περιστέρι σείεται από κινητοποιήσεις. Εμείς χτυπάμε την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία στην καρδιά της ταξικά. Δεν το παίζουμε επικοινωνιακά και προσπαθούμε να προφυλαχθούμε από την μετατροπή του θέματος σε θεατρική παράσταση και να μην πέσουμε στην παγίδα που μας έχουν στήσει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *