Επικαιρότητα

Με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία κηδεύεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

KΗΔΕΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΜε τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία κηδεύεται σήμερα από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Στις 10 το πρωί τελείται η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας. Επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο υπουργός Παιδείας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Δήμαρχος Αθηναίων. Μέχρι τις 8 σήμερα το πρωί, οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα να προσέρχονται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να αποτίσουν το ύστατο χαίρε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Με τιμές αρχηγού κράτους

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος, κατά την άφιξή του στην Αθήνα, χαρακτήρισε τον θάνατο του αρχιεπισκόπου μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και για ολόκληρη την Ορθοδοξία.

Παρίστανται οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων και Ρουμανίας, ο Μητροπολίτης Μινσκ εκπροσωπεί τον Πατριάρχη Μόσχας, οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου και Αλβανίας, ο Μουφτής Ξάνθης εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους της Ελλάδας και ο Επίσκοπος Λονδίνου την Αγγλικανική εκκλησία, καθώς και αντιπροσωπείες από όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, η σορός πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου θα κατευθυνθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Θα ριχθούν 21 κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό ενώ στο Νεκροταφείο παρίσταται μεικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων για τις προβλεπόμενες τιμές.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται κατά μήκος της διαδρομής προς το κοιμητήριο και στις κάθετες οδούς, καθώς και γύρω από τη Μητρόπολη.

Σήμερα, δεν λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία. Κανονικά λειτουργούν τα νοσοκομεία, οι ΔΕΚΟ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγή:http://www.ert.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *