Συναυλίες (Live)

AN CLUB LIVE REPORT, ελληνικά συγκροτήματα

tn_poster_an.JPGAN CLUB LIVE REPORT
FRIDAY 08.02.08
LUCKY FUNERAL / SCREAMINAL / DAMAGED GOODS / DEAF MAESTRO

SATURDAY 09.02.08
HEAVEN SHALL BURN / MAROON

SUNDAY 10.02.08
GUTS OUT WAR (FINAL)
Ηρθε η ωρα του τελικου
Η πρωτη μπαντα κερδιζει 50 ωρες πολυκαναλης ηχογραφησης και εκπτωση απο το VooDooMusic.
Το κοινο ψηφιζει απο δυο μπαντες και επισης ψηφιζουν οι διοργανωτες τις συναυλιας.
Τα συγκροτηματα που θα λαβουν μερος ειναι τα ακολουθα με την αντιστοιχη σειρα εμφανισης.

Οι Α.Τ.Μ ξεκίνησαν στα τέλη του 2005.  Η ανάγκη τεσσάρων φίλων να παίξουν μουσική χωρίς όρια γέννησε την ιδέα της μπάντας αυτής. Έχοντας συνυπάρξει  στο παρελθόν και σε άλλες μπάντες αποφάσισαν να ενώσουν τις διαφορετικές μουσικές τους επιρροές και να δημιουργήσουν τη «δική» τους μουσική.

Μια μουσική που έχει ως βάση το σκληρό ήχο αλλά και πολλά ακόμα στοιχεία γύρω απ’αυτον και έξω απ’αυτον.  Ο Ελληνικός στίχος έρχεται για να διαφοροποιήσει, χωρίς όμως να αλλάζει το ύφος η καλύτερα να υποβαθμίζει τη μουσική. Τα μέλη του group  είναι :  ΧΑΙΔΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (μπάσο)

ΣΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(κιθάρα)

ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ (τύμπανα)

ΑΡΑΠΗΣ ΝΙΚΟΣ(φωνή-κιθάρα)

Μετά από περίπου 4 μήνες της ίδρυσης του group αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους χώρο μέσα στον οποίο θα μπορούσαν να συνθέτουν και να πειραματίζονται με μεγαλύτερη άνεση για πολλές ώρες και κυρίως   με δικό τους ήχο. Έτσι η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε δίνοντας στους Α.Τ.Μ τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά

Στη συνεχεία ακολούθησαν κάποιες live εμφανίσεις όπως στο festival της       Καλλιθέας στο Αn club κλπ . Έχοντας ηχογραφήσει αρκετά κομμάτια ένα εκ των οποίων με τίτλο ΞΥΠΝΑ συμμετέχει στη συλλογή PURE ROCK της atlantis records-atlantis fm αποφασίζουν να κινηθούν ώστε να βρουν δισκογραφική εταιρεία.

Κάπου εκεί έρχεται ο διαγωνισμός που διοργανώνει το ωδείο Φιλλιπος Νάκας κάθε χρόνο με τίτλο POP N’ ROCK FESTIVAL. Το group αποφασίζει να συμμετάσχει ελπίζοντας σε κάτι καλό. Έτσι αφού επιλέγονται στις 17 μπάντες που θα διαγωνιζονταν,παιζουν στα ημιτελικά και προκρίνονται στο τελικό όπου συμμετείχαν  οι 7 από τις 17 μπάντες των ημιτελικών. Ακολουθεί ακόμα μια εμφάνιση μετά την οποία κερδίζουν το 1ο βραβείο το οποίο είναι ένα συμβόλαιο με την SONY BMG.

www.myspace.com/atmtheband

Sin Of Silence: Την τρίτη ημέρα του Schoolwave του 2007, γνωρίστηκαν εντελώς τυχαία, o Matt (Vox) με τον Izzy (Lead-Rhythm Guitar), χάρη σε μια κοινή γνωστή. Ο Matt τους είπε ότι ψάχνει κιθαρίστα για την μπάντα του, γεγονός βολικό για τον Izzy, του οποίου η μπάντα έψαχνε κιθαρίστα εκείνη την περίοδο.Δεν άργησαν να βρεθούν πολύ για πρόβα.O Matt έφερε τον Bill (Bass Guitar) καθώς και έναν drummer και ο Izzy τον Apostolh (Rhythm Guitar). Μετά από δύο αλλαγές, στη θέση του drummer κρίθηκε κατάλληλος ο Nick, φίλος του Bill. Αυτή είναι η ιστορία μας… To στυλ μας είναι Metalcore με επιρροές από μπάντες σαν τους As I Lay Dying, Caliban, Heaven Shall Burn, Lamb Of God, Unearth, Trivium, Pantera, Atreyu, Dead To Fall, It Dies Today, I Killed The Prom Queen κτλ. Αν και ο μέσος όρος ηλικίας μας δεν ξεπερνάει τα 17-18, θέλουμε να κάνουμε αρκετά live και ίσως να γράψουμε κομμάτια για μία δισκογραφική δουλειά.

Οι Screaminal δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2007 από τους George D., Panos K. και Jeff, με σκοπό να υλοποιήσουν τις ιδέες τους πάνω στην μουσική. Παίζοντας για αρχή κάποιες παλιότερες ιδέες, οι οποίες μετατράπηκαν σε τραγούδια, ηχογράφησαν το υλικό, μία κίνηση όχι και τόσο ικανοποιητική από πλευράς ποιότητας, με αποτέλεσμα την επαναηχογράφησή στην τελική μορφή τους λίγο αργότερα Όταν ο Marios (bass) και ο Vaggelis (Rhythm Guitar) εισήλθαν στην μπάντα για να βοηθήσουν, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων του τραγουδιστή, έμειναν ανενεργοί, αν και έδωσαν κάποια live σε γνωστά club της Αθήνας. Παρ’ όλα αυτά, οι Marios και Vaggelis αποχώρησαν και στην θέση τους ήρθαν οι Alan Fall (ιδρυτής και των As I Fall) στις lead κιθάρες και ο Val (All Rise) στο μπάσο. ‘Ηδη η μπάντα έχει κλείσει κάποιες συναυλίες για το άμεσο μέλλον, μία από αυτές στο Wacken Battle, καθώς ήταν μία πρόταση της Loudsound για την συμμέτοχή τους που μπορεί να τους χαρίσει μία εμφάνιση στο Wacken της Γερμανίας. Στα σκαριά είναι και το demo τους, η μίξη του οποίου θα γίνει από τον George Boko των Rotting Christ! Το logo των Screaminal επιμελήθηκε η καναδέζικη εταιρία Silent Q Productions, που μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί και με τον “δικό” μας Bob Katsioni και τους Nightrage. Το artwork του demo θα επιμεληθεί ένας γνωστός βραζιλιάνος αρτίστας, ο οποίος σχεδιάζει για μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως Behemoth, Vader κτλ. Η μπάντα είναι σε καλό στάδιο αυτή την εποχή και οι επαφές με δισκογραφικές εταιρίες έχουν αρχίσει ήδη, με κορυφαία στιγμή, την μεγάλη αμερικάνικη εταιρία Prosthetic Records. Η μπάντα αυτό τον τον καιρό ετοιμάζει δύο κομμάτια, τα οποία εώς ότου τελειοποιηθούν στις πρόβες, θα τα ηχογραφήσει για να γίνει το τελικό demo.

ShiverSpine

Το καλοκαίρι του 2006 οι κιθαρίστες Χρήστος Παπανάκος και Άννα Βασιλείου αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μουσικό σχήμα για να παίζουν διασκευές.Με τον φίλο τους, Drummer Γιώργο Ντούφα σύνθεσαν κάποια κομμάτια καί άρχισαν να έχουν ένα ήχο πιό κοντά στο Hardcore.

Αργότερα η μπάντα απέκτησε ένα νέο μέλος τον απόφοιτο σχολής ηχοληψίας  Μάρκο Σαμαρά ο οποίος εκτός απο ηχολήπτης έγινε και μπασίστας.

Το μόνο πού έλειπε ήταν τά αντρικά φωνητικά για να δώσουν ένα πιό βαρύ ήχο.Μετά απο διάφορους πειραματισμούς και προσπάθειες με τραγουδιστές και φίλους το σχήμα ολοκληρώθηκε με τα φωνητικά του Τέλη Γκουβίτσα. Οι ShiverSpine με δικά τους κομμάτια σχεδιάζουν την ηχογράφηση του “Demo”
και τίς Live εμφανισεις τους.

http://www.myspace.com/theshiverspine

Nyreid started under the name of Derelict in summer of 2005. The band was started by guitarist and singer Spiros, Fake playing lead guitar, Dronik playing bass and Valentin playing drums. Their main influence was punk music. In the autumn of the same year, drummer Valentin left the band due to some problems. The Band was joined by Stelios playing drums.The music changed from punk to heavy metal and rock.After few weeks Dronik also left the band and Chris entered as a bass player. With a new line up and now influenced by metal scene the band played their first gig at ” Onoma tou Rodou ” club in Kalithea 2 months later. The band changed again their influences to thrash/death metal, performing two more gigs at the same place. Later on, the band changed their style to progressive/death and with the help of Danny and CrystalMeth Studioz, played in ” Underworld ” club performing their best gig so far, an event which pushed them to reconsider band’s situation and goals. One month later, Spiros left the band due to some personal problems. The band was joined by Kourt on vox and Harris on guitars. The band also changed it’s name from Derelict to Nyreid. With the help of CrystalMeth Studioz, the band played more gigs in clubs such as ” An ” and ” On Stage “. At this time, Nyreid are writing their new songs…

www.myspace.com/nyreid

Η Μπαντα αρχισε με το ονομα Black Babylon τον Ιανουαριο του 2007.Μονο οι Kira-vocals και Sar-Drums ηταν στο συγκροτημα απο την αρχη.Μετα απο πολλες αλλαγες σε Line-up πιστευουμε οτι ο Cleanthis k Alex (Guitars) ειναι η καλυτερη επιλογη.Ξεκινησαμε να παιζουμε Death διασκευες και τωρα παιζουμε Μetalcore και 3 δικα μας κομματια.Αυτο τον καιρο ηχογραφουμε το πρωτο κομματι μας στα CrystalMeth Studioz.

www.myspace.com/decayedtruth

Χορηγοι της συναυλιας ειναι τα CrystalMeth StuDioZ www.crystalmethstudioz.com

www.myspace.com/cmstudioz

Και το Voodoo Music Shop www.voodoomusic.gr

To live ξεκιναει στις 19:30 και η εισοδος ειναι 10 €

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *