Επικαιρότητα

Επεκτείνεται το επίδομα θέρμανσης

petrelaioΕπεκτείνει η κυβέρνηση τους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης . Με τροποποίηση που έκανε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ο υφυπουργός οικονομίας Νίκος Λέγκας το επίδομα θέρμανσης θα διατεθεί και στα άτομα με αναπηρία όπως επίσης και σε όσους βρίσκονται στο τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας που σύμφωνα με τον υπουργό οι δικαιούχοι είναι επιπλέον 200.000 άτομα.

Με άλλη τροποποίηση, ακάλυπτες επιταγές κάτω των 500 ευρώ δεν καταχωρούνται στον Τειρεσία ενώ αυξάνονται από 18 σε 16 ημέρες η προθεσμία που δίνεται στους εκδότες ακάλυπτων επιταγών να τις καλύψουν και να μην καταχωρηθούν στον Τειρεσία .

Επίδομα θέρμανσης σε μικροσυνταξιούχους και άνεργους

Επίδομα θέρμανσης με στόχο την ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων, αλλά και όλων των μακροχρόνια άνεργων, προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, για το Ταμείο Εγγυήσεων και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Η έκτακτη αυτή εφ’ άπαξ οικονομική παροχή, κυμαίνεται από 100 – 200 ευρώ, με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή.

Ειδικότερα, χορηγούνται:
– 200 ευρώ στους κατοίκους των νομών: Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσης, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισης, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής.
– 150 ευρώ στους κατοίκους των νομών: Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κερκύρας, Κορίνθου, Πρεβέζης, Φθιώτιδος και Φωκίδος.
– 100 ευρώ στους δικαιούχους των νομών: Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *