Επικαιρότητα

Δέσμη σκληρών μέτρων προτείνει ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία

apergoi563Δέσμη σκληρών μέτρων προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ελληνική οικονομία, με στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων της, σύμφωνα με την έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μεταξύ των μέτρων προτείνονται αλλαγές στα όρια και το καθεστώς συντάξεων, περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις, μείωση κατώτατων μισθών, μείωση των κλάδων που υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μείωση των φορολογικών συντελεστών, μείωση των κρατικών δαπανών και περικοπές στο δημόσιο τομέα.

Επίσης ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.

Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, με τα διάφορα ενδοεπιχειρησιακά προγράμματα, ενώ έντονη κριτική άσκησε στην κυβερνητική πολιτική σε ζητήματα ακρίβειας και απασχόλησης ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

ΓΣΕΕ: μέτρα ενίσχυσης της απεργίας

Το πρόγραμμά της ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ εν όψει της προετοιμασίας για τη γενική απεργία της Πέμπτης 2 Απριλίου 2009, με στόχο “την καλύτερη και μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί περιφερειακές συσκέψεις συνδικαλιστικών στελεχών ως εξής:

Σάββατο 7/3/09 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού καθώς και τα Εργατικά Κέντρα : Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας.
Σάββατο 14/3/09 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού καθώς και τα Εργατικά Κέντρα : Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς.
Κυριακή 22/3/09 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού καθώς και τα Εργατικά Κέντρα : Ηρακλείου, Λασιθίου , Χανίων.
Δευτέρα 23/3/09 στην αίθουσα της ΓΣΕΕ στην οποία θα συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Σάββατο 28/3/09 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού καθώς και τα Εργατικά Κέντρα : Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Έβρου.
Επίσης στελέχη της ΓΣΕΕ μαζί με στελέχη Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών θα επισκεφτούν παραγωγικές μονάδες σε βιομηχανικές ζώνες των νομών, για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *