Επικαιρότητα

Φωτιές σε Ξάνθη και Γύθειο

Σε εξελιξη βρίσκεται μία μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Γύθειο. Yπό έλεγχο προσπαθούν να θέσουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση έξω από την πόλη της Ξάνθης, στην περιοχή κοντά στο καζίνο και τώρα έχει επεκταθεί στο περιαστικό δάσος της πόλης. Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου “Καναντέρ”, δυο τύπου “Πετζετέλ” και ένα ελικόπτερο κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού και επιβραδυντικού υγρού προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Μεγάλος αριθμός επίγειων δυνάμενων από τις πυροσβεστικές μονάδες του νομού Ξάνθης αλλά και πολλοί εθελοντές συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μέσα σε λίγη ώρα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός και ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς και συντονίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσής της.

Εν τω μεταξύ, ένας 17χρονος συνελήφθη στην Θεσπρωτία, με την κατηγορία ότι το τελευταίο δίμηνο έβαζε φωτιές σε χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις. Ο ανήλικος ομολόγησε 5 περιπτώσεις εμπρησμών.

Συλλήψεις για εμπρησμούς

Δύο άτομα που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην επαρχία συνελήφθησαν από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.

Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα από την Αλβανία ο οποίος συνελήφθη στη Ναύπακτο έπειτα από μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Βελβίνα , ότι κυκλοφορούσε με όχημα μαζί με άλλον έναν άνδρα έβαζε φωτιές και εξαφανιζόταν. Αναζητείται ο συνεργός του.

Επίσης, ένας 17χρονος συνελήφθη στην Θεσπρωτία, γιατί το τελευταίο δίμηνο, έβαζε φωτιές με αναπτήρα σε χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, προκαλώντας πυρκαγιές, στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και του Γρεκοχωρίου. Ο ανήλικος ομολόγησε πέντε περιπτώσεις εμπρησμών από τις οποίες δεν καταστράφηκαν περιουσίες. Την υπόθεση ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *