Επικαιρότητα

Με ψήφους 152 έναντι 138 απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ

Με ψήφους 152 έναντι 138 απερρίφθη η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Υπέρ της πρότασης ψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος. Οι δέκα βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού δήλωσαν παρόντες.

Της ονομαστικής ψηφοφορίας, προηγήθηκαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά μπροστά και η σκέψη της είναι στους πολλούς και το αύριο. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε την πρόταση μομφής μία απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συγκρατήσει την αποσυσπείρωσή του και να καλύψει την έλλειψη θέσεων, αλλά και προϊόν ανταγωνισμού με την Αριστερά. Επίσης, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο καταλόγισε στείρα άρνηση και υιοθέτηση οπισθοδρομικών θέσεων, υπογραμμίζοντας ότι παίζει με τους θεσμούς για μερικά λεπτά δημοσιότητας.

H πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τις επιλογές του ελληνικού λαού, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προανήγγειλε ότι, μετά τη συζήτηση για το δημοψήφισμα, το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων. Ο Γιώργος Παπανδρεου επισήμανε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει τους αγώνες απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ μέσα και έξω από τη Βουλή. Ακόμα, για την υπόθεση του ΟΤΕ, έκανε λόγο για απιστία σε βάρος του δημοσίου και του ελληνικού λαού.

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η ΓΓ του ΚΚΕ, καταλογίζοντάς τους ίδια πολιτική και παράλληλα άσκησε κριτική και στο ΣΥΝ, κατηγορώντας τον ότι παίζει σε δύο ταμπλό. Το ΚΚΕ θα υποστηρίξει και την πρόταση μομφής αλλά και το δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το κάνει με ουσιαστικές διαφορές από τα υπόλοιπα κόμματα.

Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει χωρίς καθυστέρηση, ώστε να προληφθεί η υλοποίηση των σχεδιασμών της . Για την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι το κόμμα του καλωσορίζει τον ανταγωνισμό και την άμιλλα σε θετικές ενέργειες, κάνοντας λόγο για πολιτικές δυναμικές που διαμορφώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό, αλλά και για την ονομασία των Σκοπιών, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, και επανέλαβε ότι με την πρόταση μομφής η κυβέρνηση θα μείνει στο απυρόβλητο το επόμενο 6μηνο και ενώ είναι ανοικτή η συζήτηση για το Σκοπιανό.

Συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό

Το βράδυ της Παρασκευής, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ και πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στους συγκεντρωμένους απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ “θα δώσει τη μάχη ενωμένο για να μην περάσουν οι αντικοινωνικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *