ΕκδηλώσειςΤΕΧΝΕΣ

«Μουσών Περιήγησις» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

tn_sygxrones_cityhistpneymkin3Το περιοδικό CITY είναι χορηγός επικοινωνίας στη μουσική παραγωγή με τίτλο «Μουσών Περιήγησις» που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2007, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης ΑΗΕPA HELLAS. Τα έσοδα θα διατεθούν για το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ΑHEPA Θεσσαλονίκης.

Η οργάνωση AHEPA HELLAS έχει σοβαρό φιλανθρωπικό έργο σε βάθος χρόνου σε Ελλάδα και Αμερική, υπήρξε χορηγός του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης που φέρει το όνομα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα κα. Σχετικά με την συγκεκριμένη παραγωγή πρόκειται για συμφωνική συναυλία  στην οποία θα παρουσιαστούν έργα του Αμερικανού συνθέτη S. Barber. Το διάσημο “Adagio for Strings” και το “Κοντσέρτο για Βιολί”, με σολίστ τον κορυφαίο της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, τον κ. Ανδρέα Παπανικολάου και αποσπάσματα από το λυρικό δράμα “Έπος” της Ευγενίας Μανωλίδου, βραβευμένο έργο στον Διεθνή Διαγωνισμό Nancy van de Vate, Opera Music Competition 2006.
Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της Ευγενίας Μανωλίδου, με σολίστ τους Μαρία Κόκκα (υψίφωνο), Ζάχο Τερζάκη (τενόρο) και αφηγητή τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πανοράματος και με πρωτοβουλία της Οργάνωσης AHEPA. Τα έσοδα θα διατεθούν για το Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου AHEPA.

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης                  (25ης Μαρτίου & Παραλία, τηλ:2310 895938-9) 
Τιμές εισιτηρίων: 25 €, 20 €, 15 € & 10 €.

Παραγωγή:  ElisArte Cultural Marketing Ελισάβετ Παπαγεωργίου 
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ 
Η Ευγενία Μανωλίδου, βραβεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2006 στον διεθνή διαγωνισμό για όπερα  «Nancy van de Vate, Opera Music Competition 2006» που διοργανώθηκε στην Αυστρία, για το έργο  «Έπος», το οποίο θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση στην Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας στην κορυφαία μουσική ακαδημία του κόσμου Juilliard School της Nέας Υόρκης, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλες και στην Ζυρίχη στο Alpine Universität Zurich.

Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει τα έργα της σε μεγάλα θέατρα όπως το Wuppertal της Γερμανίας, την αίθουσα «Brahms» στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης (Musikverein) κ.α. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα προσωπικά άλμπουμ με τα έργα της (www.eugeniamanolides.com
 
Λίγα λόγια για την πρεσβύτερη και ισχυρότερη Ελληνο-Αμερικανική Οργάνωση AHEPA(American Hellenic Educational Progressive Association)

AHEPA: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον 
Συμπληρώνοντας, 85 χρόνια ζωής, η AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη οργάνωση της ομογένειας στην Αμερική. Η δράση της είναι διεθνής καθώς το δίκτυό της απλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ελλάδα και την Κύπρο διαθέτοντας, παράλληλα, «θυγατρικές οργανώσεις» στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία.  
 
Η  AHEPA ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου του 1922 με σκοπό αφενός να αντιμετωπίσει την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό που ανέκυψε στην αμερικανική κοινωνία των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα, αφετέρου να βοηθήσει τους Έλληνες μετανάστες να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα που αντιμετώπιζαν.  
Σήμερα, η οργάνωση έχει να επιδείξει πλούσιο έργο σε τομείς όπως η φιλανθρωπία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ευθύνη ενισχύοντας παράλληλα και την ατομική εξαιρετική επίδοση και προσφορά στο σύνολο.  
Από τα κυριότερους σκοπούς της οργάνωσης, είναι η ανάδειξη των αρχών του Ελληνισμού στην κοινωνία έτσι όπως αυτοί κωδικοποιούνται στις έννοιες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Περήφανοι όντες για την συνεισφορά του αρχαιοελληνικού πνεύματος στον δυτικό πολιτισμό, τα συμπόσια, οι εκδηλώσεις και τα συνέδρια που συχνά διοργανώνονται από την AHEPA έχουν σκοπό τόσο στην διατήρηση όσο και την περαιτέρω ανάδειξη των ιδανικών αυτών. 
 
ΑHEPA και Εκπαίδευση 
Η προσήλωση και το ενδιαφέρον της οργάνωσης στον τομέα της εκπαίδευσης αποδεικνύεται περίτρανα στην διάρκεια της μέχρι σήμερα πορείας της. Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και χιλιάδες είναι οι νέοι άνθρωποι που έχουν ως σήμερα επωφεληθεί των αντίστοιχων υποτροφιών.  
 
AHEPA και Φιλανθρωπία 

Η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός υπήρξαν ανέκαθεν τομείς στους οποίους η οργάνωση επέδειξε εξαιρετική δραστηριότητα. Από την ουσιαστική συμβολή στην ανακούφιση μιας φυσικής καταστροφής ως την συγκέντρωση χρημάτων για την εξάλειψη των θανατηφόρων ασθενειών, η οργάνωση AHEPA βρίσκεται στην πρωτοπορία της αγαθοεργούς προσφοράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *