ΤΕΧΝΕΣ

«Κόκκινες Γυναίκες» το νέο θεατρικό έργο του Παναγιώτη Μέντη

red_womensΠοιο είναι το κορίτσι με τον κόκκινο σκούφο;
Ποια είναι εκείνη η γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα;
Ποιος είναι ο άνθρωπος με το κόκκινο σημάδι της πληγής;
Ποιος είναι ο λύκος στα παραμύθια και την αλήθεια του καθένα μας;
Τρεις γυναίκες και ένας λύκος.
Τα πρόσωπα ενός πασίγνωστου παραμυθιού αφήνονται στο ενδεχόμενο να χάσουν το δρόμο τους στο δάσος ψάχνοντας ν’ ανακαλύψουν τη δική τους αλήθεια. Η Δήμητρα Χατούπη, μετά την επιτυχία της «Μαρλέν», ανεβάζει στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος» (Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο), το νέο θεατρικό έργο του Παναγιώτη Μέντη «Κόκκινες Γυναίκες», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Έναρξη παραστάσεων την Κυριακή 6 Μαΐου στις 9:30μ.μ.

Τρεις γυναίκες και ένας λύκος, ένα αφηγητής και μια πιανίστρια, είναι οι ήρωες του έργου. Τραγούδια και χορευτικά συνδέουν τα κείμενα μεταξύ τους.

Tα τέσσερα μονολογούντα πρόσωπα του Π. Mέντη αφήνονται να ταξιδεύουν στο δάσος των Λύκων και στη θάλασσα του εσωτερικού τους κόσμου, ενώ η σκηνή παριστάνει ένα μαγικό ανύπαρκτο χώρο, όπου τα πάντα είναι ενδεχόμενο να συμβούν. Η ηθική και η κραυγή που ξεκινούν από το μικρό κορίτσι μεταφέρονται στο στόμα του Λύκου, που μπορεί να είναι θύτης, αλλά και θύμα. Tρεις γυναίκες και ένας Λύκος αποκαλύπτουν καλά κρυμμένες αλήθειες και φόβους, απάτες και αυταπάτες.
Στο μαγικό δάσος, που γίνεται τη μια σαλόνι σπιτιού, την άλλη μια καλύβα στην κορυφή ενός λόφου, οι μάσκες και η μουσική είναι τα μόνα πραγματικά. H μόνη πραγματικότητα, η μόνη ζωή, που μπορεί να υπάρξει έξω από το Θέατρο, μετά την παράσταση, στη φοβισμένη σκέψη των παιδιών και στην ένοχη γνώση των μεγάλων.
H συνενοχή για τη εξέλιξη της παιδικότητάς μας είναι καλά κρυμμένη πίσω από τις μάσκες, που περιφέρουμε επιδέξια στην αγορά και στις συγκεντρώσεις Ο ηθοποιός προσπαθεί να αποκαλύψει όχι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τη μάσκα, αλλά την άλλη όψη της ίδιας μάσκας, την πίσω αθέατη πλευρά της. Εξάλλου, η καλή κεντίστρα από την ανάποδη φαίνεται.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

δήλος

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 19437 Αθήνα

τηλ / φαξ: 210-5203.562

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *