Επικαιρότητα

Νέα ένοπλη επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

epithesi_koridallosΝέα ένοπλη επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε αστυνομικό τμήμα. Συγκεκριμένα, τρεις άγνωστοι γάζωσαν στις 4:15 με 20 σφαίρες το αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, και στη συνέχεια πέταξαν χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη. Μία από τις σφαίρες χτύπησε τη σκοπιά, όπου εκτελούσε υπηρεσία ειδικός φρουρός, ο οποίος όμως δεν τραυματίστηκε. Από τον τόπο της επίθεσης περισυλλέγησαν τουλάχιστον εννέα κάλυκες από όπλο των 9 χιλ και η χειροβομβίδα που εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το αυτόματο ΜP 5 που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”. Η χειροβομβίδα είναι επιθετικού τύπου ανατολικής κατασκευής, παρόμοια με αυτή που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση πριν από δύο χρόνια στην επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Νέας Ιωνίας. Οι αστυνομικοί, εξάλλου, εξετάζουν ένα τηλεφώνημα που έγινε περίπου μία ώρα μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού σε δημοσιογραφικό συγκρότημα από άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει ο “Επαναστατικός Αγώνας”.

Στο μικροκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται και το τηλεφώνημα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η οργάνωση έχει πράγματι σχέση με την επίθεση, δεδομένου ότι δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει ευθύνη τηλεφωνικά για τις επιθέσεις της. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες της επίθεσης ήταν τρία άτομα που πλησίασαν το αστυνομικό τμήμα και πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο, ενώ φεύγοντας πέταξαν και μία χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη.

Το όπλο, πάντα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι πιθανότατα των 9 χιλιοστών, ενώ η χειροβομβίδα επιθετικού τύπου ανατολικής κατασκευής.

Οι κάλυκες, η χειροβομβίδα και όλα τα ευρήματα θα εξεταστούν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, τα οποία και θα αποφανθούν αν ταιριάζουν με τα όπλα που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ο “Επαναστατικός Αγώνας”.

Σημειώνεται ότι οι σφαίρες των δραστών χτύπησαν στον τοίχο του αστυνομικού τμήματος ανάμεσα στην σκοπιά όπου εκτελούσε υπηρεσία ένας ειδικός φρουρός, ο οποίος πρόλαβε να σκύψει, και το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι δράστες απομακρύνθηκαν τρέχοντας και διέφυγαν με άγνωστο μέσο.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *