Επικαιρότητα

Σπάνε πόρτες και συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί στη Χαλκιδική

kaith-004-1

Έντονες αντιδράσεις, οι οποίες αναμένεται να λάβουν και πολιτικές προεκτάσεις προκαλεί η έφοδος που πραγματοποίησε η αστυνομία στις 03.30 τα ξημερώματα στην Ιερισσό για να συλλάβει δύο κατοίκους του χωριού οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής!

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες των δύο σπιτιών για να προχωρήσουν στις συλλήψεις, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού και εν συνεχεία έξω από το αστυνομικό τμήμα. Όταν διαπίστωσαν ότι το αστυνομικό τμήμα είχε εκκενωθεί, εισέβαλαν και προκάλεσαν φθορές, βάζοντας φωτιά σε έγγραφα και έπιπλα.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πολυγύρου, ενώ έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της Ιερισσού σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ν. Δένδιας: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

Σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας είπε ότι οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δύο σπίτια επειδή οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να παραδοθούν και πρόσθεσε πως οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, πολλές από τις οποίες εμπίπτουν στην κατηγορία της τρομοκρατίας.
Σχολιάζοντας την ώρα που έγιναν οι συλλήψεις, ο κ. Δένδιας είπε ότι η επιχείρηση έπρεπε να γίνει αιφνιδιαστικά λέγοντας ότι ορθώς επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης τα ξημερώματα, καθώς κρίθηκε ότι αν εκτελούνταν χθες το απόγευμα θα γινόταν μακελειό. «Κρίθηκε ότι το σωστό ήταν να αιφνιδιαστούν οι υπόδικοι», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την εισβολή των κατοίκων στο αστυνομικό τμήμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε αστυνομικό τμήμα χωριού. Επιβεβαίωσε, δε, ότι την ώρα της εισβολής των κατοίκων δεν υπήρχε αστυνομικός μέσα στο τμήμα, καθώς επίσης ότι είχαν απομακρύνει όλα τα όπλα και τα αρχεία.

Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι αν οποιαδήποτε κοινότητα νομίζει ότι θα μετατραπεί σε γαλατικό χωριό και θα εφαρμόσει το δικό της δίκαιο δεν πρόκειται να περάσει.

Από την πλευρά της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης είπε ότι η αστυνομική επιχείρηση στην Ιερισσό για τη σύλληψη δύο ατόμων, μετά από την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση  της επίθεσης στις Σκουριές, έγινε με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικών λειτουργών, ενώ ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα στις 3 τα ξημερώματα απάντησε πως εκτιμήθηκε επιχειρησιακά ότι αυτός ήταν ο πιο πρόσφορος χρόνος.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί βίαιης εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στα σπίτια των συλληφθέντων, υποστήριξε ότι υπήρξε άρνηση συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες.

Την εκδοχή αυτή, πάντως, διαψεύδει κατηγορηματικά η σύζυγος ενός από τους δύο συλληφθέντες, η οποία με δηλώσεις που έκανε στο Σκάι, υποστήριξε ότι έξι αστυνομικοί οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους χωρίς προειδοποίηση και εισέβαλαν μέσα προκειμένου να συλλάβουν το σύζυγό της!

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι για τους δύο συλληφθέντες έχει ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό τους με ίχνη DNA σε μάλλινο σκούφο που βρέθηκε ένα χιλιόμετρο από το σημείο της επίθεσης και σε μία καραμπίνα που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.
[ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *