Επικαιρότητα

Νέα αγωγή Βγενόπουλου κατά συνδικαλιστή του ΟΤΕ

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή και την αγωγή Βγενόπουλου και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τέτοιες πρακτικές, ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης πολιτικών θέσεων. Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η στάση της κυβέρνησης ενθαρρύνει τον αντιπρόεδρο της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλο ο οποίος σήμερα κατέθεσε νέα αγωγή, αυτή τη φορά κατά συνδικαλιστή του ΟΤΕ, ζητώντας 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση.


Αποδοκιμάζει η Κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος κληθείς να σχολιάσει την αγωγή του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά του Γιώργου Παπανδρέου, υπό το πρίσμα δηλώσεων εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ότι ο επιχειρηματίας ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ “οι οποίες αντικρούουν στην πρακτική, τις απόψεις της κυβέρνησης και την κοινή λογική”.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση τοποθετήθηκε ξεκάθαρα από τις 11 Απριλίου όταν ο ίδιος επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή εναντίον άλλου αρχηγού πολιτικού κόμματος.

“Είχαμε πει τότε ότι δεν συμμεριζόμαστε, σε καμία περίπτωση, τέτοιες πρακτικές, το να καταθέτει, δηλαδή, κάποιος αγωγή σε πολιτικό αρχηγό, γιατί άσκησε πολιτική κριτική”, τόνισε και πρόσθεσε πως η θέση της κυβέρνησης επί του θέματος είναι ξεκάθαρη.

“Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μεταφέρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων οι απόψεις και οι πολιτικές θέσεις που αναπτύσσονται μέσα στο Κοινοβούλιο” δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας , σχετικά με την αγωγή.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης . Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν τάσσεται υπέρ της πολιτικής των αγωγών.

Απόλυτα αντίθετος με την ποινικοποίηση της πολίτικης ζωής δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ακραία την κίνηση Βγενόπουλου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε: “Ο κ. Βγενόπουλος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας επιχειρηματίας, επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική δεν έχει παρά να μιμηθεί το Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλαδή να κατέβει και να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού αντί να καταφεύγει σε αγωγές κατά των πολιτικών αρχηγών. Είναι πολύ πιο καθαρό και πολύ πιο έντιμο”.

Την αντίθεση τους στην αγωγή εξέφρασαν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια.

O πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις αγωγές ως “ιδιαίτερα επιθετική επικοινωνιακή πολιτική από το συγκεκριμένο επιχειρηματία, με την ανοχή, αν όχι, την ενθάρρυνση της κυβέρνησης”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ μόλις πληροφορήθηκε ότι σήμερα ο κ. Βγενόπουλος κατέθεσε αγωγή και κατά του οργανωτικού γραμματέα της, Βασίλη Κούφη, ζητώντας 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Για επιχείρηση τρομοκράτησης των συνδικαλιστών του ΟΤΕ που αντιστέκονται στην εκποίηση της επιχείρησής τους, έκανε λόγο ο Δ. Στρατούλης εκ μέρους του ΣΥΝ.

ΠΑΣΟΚ: Ανοχή καταλογίζει στην Κυβέρνηση

Η αγωγή δεν είναι προσωπικό θέμα, είναι όμως πολύ σοβαρό θέμα για την Δημοκρατία, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και κατηγόρησε τη ΝΔ για απάθεια, απραξία και ανοχή στα οργανωμένα συμφέροντα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο “καταθέσαμε αγωγή στον κ. Παπανδρέου κατόπιν αιτήματός του” η MIG κάνει λόγο για βάναυση υβριστική και δυσφημιστική επίθεση κατά της εταιρείας, αναφέροντας φράσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με τη Marfin ξεπερνούν τα όρια του θεμιτού πολιτικού λόγου.

Απίστευτη αν όχι εκκεντρική χαρακτήρισε την ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία επιχείρηση εκφοβισμού με την ανοχή της κυβέρνησης. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είναι πρόθυμο να καταβάλλει τα 145 εκατομμύρια ευρώ του υπερτιμήματος που πήρε το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να ανακτήσει το μάνατζμεντ στον ΟΤΕ.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ έστρεψαν τα πυρά τους εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωτοδικείου, τονίζοντας ότι πλέον τίθενται ερωτήματα: γιατί η κυβέρνηση χρειάστηκε δύο 24ωρα προτού τελικά αντιδράσει, γιατί δεν ενημέρωσε ο Εισαγγελέας από την πρώτη στιγμή τον πολιτικό του προϊστάμενο για την αγωγή και εν τέλει γιατί δεν ενημερώθηκε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ διαβίβασε αίτημα στο Υπουργείο Οικονομίας ζητώντας αντίγραφο της συμφωνίας με την Deutsche Telekom, το οποίο όμως δεν έλαβε διότι η μετάφραση του δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του Υπουργού Οικονομίας να μην δίνει τη συμφωνία και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με τα όσα λέει λαϊκίζει και παραπλανά τον ελληνικό λαό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στο πρόσωπο του κ. Βγενόπουλου, απάντησε πως η κυβέρνηση ήταν εκείνη που έφερε στη Βουλή νόμο που απαγορεύει σε οποιοδήποτε επιχειρηματία να υπερβεί το 20% των μετοχών του ΟΤΕ.

“Μακριά από την κυβέρνηση τέτοιου είδους κατηγορίες ή υπόνοιες”, είπε, για δε τα περί πολιτικής σκοπιμότητας για τα οποία που κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ – σημειώνοντας ότι στο παρελθόν ο κ. Βγενόπουλος δεν είχε μηνύσει τον κ. Αλογοσκούφη αν κι ο υπουργός Οικονομίας είχε χρησιμοποιήσει υψηλούς τόνους εναντίον του – δήλωσε ότι δεν θα μπει στις λεπτομέρειες της συζήτησης.

Ερωτηθείς για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή και έκανε λόγο για προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να έρθει στο πολιτικό προσκήνιο λόγω των εσωτερικών δυσκολιών, προβλημάτων και δημοσκοπήσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης , μιλώντας στη ΝΕΤ105,8 είπε πως ο ΟΤΕ με την πώληση ανεβαίνει κατηγορία και από περιφερειακός παίκτης αποκτά πιο διακριτό ρόλο. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη πρόσθεσε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι όταν είναι στην κυβέρνηση πουλά τον ΟΤΕ και όταν δεν είναι λέει τα αντίθετα. Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει βούληση από πλευράς κυβέρνησης να πουληθεί μεγαλύτερο ποσοστό.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, από τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι η επιβίωση επιχειρήσεων και χωρών στον παγκοσμιοποιημένο οικονομικό χάρτη απαιτεί στρατηγικές συμμαχίες, γιατί ο δρόμος της μοναξιάς οδηγεί στην απαξίωση. Ο κ.Παπαθανασίου υποστήριξε ότι η στρατηγική συμμαχία ΟΤΕ-Deutsche Telecom δεν έγινε για επιπλέον έσοδα (αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτό το έπραξαν ήδη, όσοι πούλησαν το 66% του Οργανισμού), αλλά “για να θωρακιστεί η εταιρία από οποιαδήποτε επιθετική εξαγορά μέσω Χρηματιστηρίου”, όπου υπήρχε μεγάλη διασπορά μετοχών. “Αν δεν κάναμε αυτή τη στρατηγική συμμαχία, ο ΟΤΕ θα ακολουθούσε πολύ σύντομα τον δρόμο της Ολυμπιακής”, υπογράμμισε.

Καταγγελίες Αλαβάνου

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον κ. Βγενοπουλο εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος . Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι “αγκαλιάζει και δίνει θαλπωρή σε δυνάμεις μιας νέας κλεπτοκρατίας” και σημείωσε πως στην προσπάθεια πώλησης του ΟΤΕ “έχουν μεσολαβήσει επιχειρήσεις και δυνάμεις με πολύ ανησυχητικό μητρώο”.

Ανέφερε πως με βάση το εισαγγελικό πόρισμα του εισαγγελέα κ. Πεπόνη της 12ης Ιουλιου του 2007, ζητείται η ποινική δίωξη του κ. Βγενόπουλου σε βαθμό κακουργήματος -για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα- για την πώληση τριών δομημένων ομόλογων στο Ταμείο των ξενοδοχοϋπάλληλων .

Ο κ. Αλαβάνος διερωτήθηκε για ποιο λόγο το εν λόγω εισαγγελικό πόρισμα βρίσκεται ακόμη στο συρτάρι και γιατί η κυβέρνηση δεν δρα, αλλά σιωπά.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *