Επικαιρότητα

Νέες αιχμηρές δηλώσεις από τον Πέτρο Τατούλη

Νέες αιχμηρές δηλώσεις από τον Πέτρο Τατούλη. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν απειλείται “από τους προβληματισμούς των στελεχών της” αλλά “από τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη που δεν επιλύουμε” και ότι θα πρέπει να παραιτηθούν εκείνοι που δεν νοιάζονται για τις έγνοιες του Ελληνα. “Είναι αστείο να προσπαθούμε να βρούμε εχθρούς εντός της κεντροδεξιάς παράταξης” προσθέτει ο βουλευτής.

Εκφράζει ωστόσο την πεποίθηση ότι “η Κεντροδεξιά, επενδύοντας στο λεγόμενο κέντρο που την ανέδειξε, έχει τη δυνατότητα να προτείνει τις βιώσιμες λύσεις για τα προβλήματα του τόπου’”

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, είπε ότι επέλεξε να μοιραστεί την “αγωνία” του “σε μια συνεδρίαση που εξ ορισμού εξυπηρετεί τη συζήτηση για το μέλλον και του κόμματος και του τόπου. Και ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να συμμερισθούν τους προβληματισμούς μου”.

Σχολιάζοντας προγενέστερες δηλώσεις Τατούλη, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει στην Απογευματινή ότι ο καθένας από μας κρίνεται από το δημόσιο πολιτικό λόγο του, από τα αποτελέσματα της δράσης του κατά τη διάρκεια, πριν και μετά την άσκηση της εξουσίας.

“Άδικες, υπερβολικές και ορισμένες προσβλητικές” χαρακτήρισε τις πρόσφατες τοποθετήσεις Τατούλη ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτηρίζει “χρήσιμο και αναγκαίο” έναν ανασχηματισμό που θα οδηγεί σε μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση. Στη συνέντευξή του ο κ. Κακλαμάνης εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να βοηθήσει στην κυβέρνηση, ενώ για το χρόνο πραγματοποίησης ενός ανασχηματισμού λέει ότι σχετίζεται και με τον εκλογικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, “ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία δεν κάνει πρόωρες εκλογές, αν δεν έχει πειστεί ότι θα τις κερδίσει. Αν σήμερα, μετά το βέτο στα Σκόπια, στη θέση του Καραμανλή ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν “παίκτης” πολιτικός, θα είχε κάνει εκλογές. Ο Καραμανλής είναι περισσότερο θεσμικός. Δύσκολα προβαίνει σε ανασχηματισμούς, δύσκολα αποφασίζει πρόωρες εκλογές”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *