Αθλητικά

Νίκησε τον Ηρακλή και περιμένει τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Τον 11ο τίτλο τα τελευταία 12 χρόνια και 36ο στην ιστορία του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, καθώς σε αγώνα για την 30η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, νίκησε 3-1 τον Ηρακλή στο γήπεδο Καραϊσκάκη κι αν δεν αλλάξει κάτι με την απόφαση του CAS, τερματίζει πρώτος στη βαθμολογία. Πρωταγωνιστής ο Κώστας Μήτρογλου που πέτυχε δύο γκολ (26΄, 39΄), ο Τζόρτζεβιτς σημείωσε το τρίτο (50΄), ενώ ο «γηραιός» μείωσε με τον Μαλαγκουένο (61΄).

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι κι έχασε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να φτάσει στο πρώτο γκολ, με τους Πατσατζόγλου (3’), Λούα Λούα (4’), Στολτίδη (11’), Γκαλέτι (19’) και τον Κώστα Μήτρογλου στο 23’ και στο 24’, όμως ο τελευταίος ήταν αυτός που άνοξε το δρόμο προς τη νίκη για την ομάδα του. Στο 26’ πήρε την μπάλα από τον Λούα Λούα και με διπλό σουτ έκανε το 1-0, ενώ στο 38’ και σε σέντρα του Λεονάρντο, διπλασίασε με πλασέ τα τέρματα.

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Γιάντση στο 41’, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Νικοπολίδη και μια σημαντική ευκαιρία του Ζεβλάκοφ στο 45’, όταν σε σέντρα του Τζόρτζεβιτς έκανε την προβολή, αλλά ο Μπαντής απέκρουσε.

Ανοιχτό το παιχνίδι και στο β’ ημίχρονο. Στο 50’ ο Τζόρτζεβιτς με φάουλ έκανε το 3-0, ενώ στο 61’ ο Ηρακλής κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του Μαλαγκουένο σε κόρνερ του Μάρκες. Στο 63’ ο Γιάντσης σταμάτησε την μπάλα πάνω σε γραμμή, σε κεφαλιά του Τοροσίδη και στο 69’ το σουτ του Ραούλ Μπράβο «ξύρισε» το δοκάρι.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός και στο τέλος παίκτες και κόσμος του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Μάρκες, Περπερίδης, Γιαννούλης

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (86’ Πάντος), Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (73’ Νούνιες), Μήτρογλου, Λούα Λούα (82’ Μπελούτσι), Τζόρτζεβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ανχελ Πεντράθα): Μπαντής, Περπερίδης (46’ Μαλαγκουένιο), Γιαννούλης (54’ Μαυρογενδίδης), Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης (80’ Ασλανίδης), Μάρκες, Ααρον, Γιάντσης, Γκαρσία, Κομβολίδης.

* Πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε από τον Ολυμπιακό για την προσφορά του ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο οποίος σήμερα «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *