cinemaΤΕΧΝΕΣ

Νύχτες Πρεμιέρας – 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα

NIXTES PREMIERAS

Το επετειακό 20ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 28 Σεπτεμβρίου παρουσιάζοντας πάνω από 100 νέες ταινίες μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα – μεταξύ των οποίων και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως διαγωνιστικά τμήματα, το «Μουσική και Φιλμ»ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πάνω από 60 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Το Φεστιβάλ φέτος θα ανοίξει και πάλι, όπως πέρσι, με κωμωδία , το «Ιστορίες για Αγρίους» του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν σε παραγωγή του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Η λήξη του Φεστιβάλ… δύο μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη (στις 26 Σεπτεμβρίου) η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, «Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε» θα ρίξει την αυλαία του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, επιθυμώντας να στηρίξει τους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, θα προσφέρει συνολικά 2.000 προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.

Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ θα έχει το δικαίωμα να παραλάβει μέχρι τέσσερις (4) δωρεάν προσκλήσεις για το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, με την επίδειξη ισχύουσας κάρτας και της αστυνομικής του ταυτότητας.

Νύχτες Πρεμιέρας – 20ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου
 17-28 Σεπτεμβρίου 2014
Δαναός  – Odeon Opera – Ιντεάλ – Ταινιοθήκη της Ελλάδος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *