Επικαιρότητα

Ν. Δένδιας: “Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών”

dendias556Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την υπαγωγή όλων των πολιτικών στις κοινές ρυθμίσεις του δικαίου πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο υπουργός μάλιστα προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει σύντομα να υπάρξει κοινή τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων επί του θέματος, προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα του πολιτικού κόσμου στην κοινωνία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως η κατάργηση αυτή θα είναι ένα βήμα για την αποκατάσταση του πολιτικού κόσμου στα μάτια της κοινωνίας.
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο θέμα “του νόμου για τις κουκούλες” λέγοντας πως τον εξέπληξε αρνητικά ο τρόπος με τον οποίο τα περισσότερα κόμματα αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το θέμα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε πως ο νόμος δεν αναφέρεται σε κουκούλες όπως ανακριβέστατα είπε στη Βουλή ο κ. Παπανδρέου, αλλά είναι νόμος που αναφέρεται στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως αντίστοιχος νόμος υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης φέροντας ως παράδειγμα την Γερμανία, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο αντίστοιχος νόμος υπάρχει ως ιδιώνυμο αδίκημα για να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση του ναζισμού και του ρατσισμού αντίστοιχα.
Ο κ. Δένδιας τόνισε πως κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της Δημοκρατίας και ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο να σταθεί δίπλα στους πολίτες που πλήττονται από την αδικαιολόγητη βία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της διαφθοράς για την οποία τόνισε πως μπλοκάρει την ορθή λειτουργία του οικονομικού μας συστήματος. Επισήμανε πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα γκρίζο σημείο όπου, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι πάντες κατηγορούν τους πάντες για διαφθορά, φτάνοντας σε σημείο όπου δεν υπάρχει πλέον κριτήριο που να διαχωρίζει τους τίμιους από τους διεφθαρμένους.

Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά και για το φαινόμενο της διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημά μας πάσχει και χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία για να ορθοποδήσει, ενώ τόνισε πως έχουν προταθεί στη Βουλή ειδικές ρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και επαρκές σωφρονιστικό σύστημα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *