Επικαιρότητα

Οι νέες προτάσεις για τα τεκμήρια από το Υπ.Οικονομίας

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με την επιβολή των τεκμηρίων διαβίωσης. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα για το θέμα ότι “τα τεκμήρια θα είναι απλά και δίκαια και θα αφορούν κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής”.

Ήπιες εισηγήσεις

Ευνοϊκότερα για την τσέπη των φορολογουμένων θα είναι τα τεκμήρια διαβίωσης που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στα χεριά του τις ήπιες εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες το πρώτο αυτοκίνητο της οικογενείας απαλλάσσεται τεκμηρίων αρκεί να είναι έως 2000 κυβικά.

Για το 2ο και για το 3ο οικογενειακό αυτοκίνητο μέχρι 3000 κυβικά καθιερώνεται κλίμακα συντήρησης έως 6.000 ευρώ ετησίως.

Χαμηλότερα θα είναι τα τεκμήρια και για τα ακίνητα.

Σχετικά με την πρώτη κατοικία, θα υπολογίζεται ελάχιστο κόστος συντήρησης ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας, 2 με 3 ευρώ το μήνα, ενώ

Για το εξοχικό το ελάχιστο κόστος συντήρησης θα υπολογίζεται μόνο για τρεις μήνες τον χρόνο.

Αν και σήμερα απαλλάσσεται η πρώτη κατοικία μέχρι 200 τετραγωνικά και η δεύτερη μέχρι 150 τετραγωνικά, τα όρια αυτά μπορεί να αλλάξουν σε 150 και 120 αντίστοιχα.

Όσον αφορά στα σκάφη, η επιτροπή προτείνει μείωση του ορίου απαλλαγής από τα 10 μέτρα καθώς και μείωση του ύψους του τεκμηρίου.

Όποιες και να είναι οι τελικές αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας σχετικά με τα τεκμήρια, αυτές θα ισχύσουν για τα φετινά εισοδήματα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *