Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό

Τέσσερις ημέρες μετά την ήττα από την Ανόρθωση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας άνετα τον Λεβαδειακό με 2-0 στο ΟΑΚΑ από… το πρώτο ημίχρονο. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι “πράσινοι” επικράτησαν του Λεβαδειακού με 2-0, χάρη σε τέρματα των Ρουκάβινα (25′) και Σαλπιγγίδη (45′).

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το σχήμα που ξεκίνησε εναντίον της Ανόρθωσης, αλλά και διαφορετικό σύστημα (4-4-2) παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός εναντίον του Λεβαδειακού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη, Ρουκάβινα και τον Κλέιτον (βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα) δίπλα στο Μάτος στη μεσαία γραμμή, το “τριφύλλι” κατάφερε να προηγηθεί με το “καθαρό” 2-0 στο ημίχρονο, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Οι παίκτες του Τεν Κάτε ήταν απλά ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, ωστόσο, με την εμφάνισή τους σίγουρα δεν ικανοποίησαν τους οπαδούς τους.

Η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 18′ από “στημένη” φάση. Ο Ιβανσιτς εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά κι έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς. Τρία λεπτά αργότερα, νέο φάουλ του Αυστριακού δεν βρήκε στόχο. Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 25′, μετά από εξαιρετική συνεργασία Κλέιτον-Ιβανσιτς, γύρισμα του τελευταίου στη μεγάλη περιοχή και τελείωμα από τον Ρουκάβινα με σουτ πάνω στην κίνηση.
Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 32′, με τον Σαλπιγγίδη μόνο μέσα στην περιοχή να πιάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Πάλι ο Σαλπιγγίδης ήταν οι πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό στο 43′, όταν δέχτηκε την ασίστ από τον Ιβανσιτς και από πολύ κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα οι “πράσινοι” παρά λίγο να το “πληρώσουν”, όταν ο Μπούσι μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άουτ. Από το ολέθριο λάθος του Μασάδο στο 45′ (λάθος γύρισμα με το κεφάλι), ο Σαλπιγγίδης πλάσαρε τον Μπλάζιτς κι “έγραψε” το 2-0.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν πρώτοι κοντά στην επιτυχία, στο 57′, με την κεφαλιά του Τζωρμπατζάκη, μετά το κόρνερ του Λεονάρντο, να μπλοκάρει στη γωνία του ο Τζόρβας. Επτά λεπτά αργότερα, ο Σαριέγκι δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Στο 73′ το σουτ του Ιβανσιτς έφυγε άουτ.

Κίτρινες: Σόουζα, Ιβανσιτς, Κλέιτον – Λεονάρντο, Μπασαλά
Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μάτος, Ρουκάβινα (62΄ Χριστοδουλόπουλος), Σόουζα (81΄ Πετρόπουλος), Κλέιτον (68΄ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Γκάμπριελ, Βύντρα, Ιβανσιτς, Σπυρόπουλος
Λεβαδειακός (Μομτσίλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Εμεράν, Μασάδο, Λεονάρντο, Ζησόπουλος, Τζωρμπατζάκης, Καψής, Μπούσι (77΄ Γκεοργκίεφ), Μπασαλά, Κατσικογιάννης (69΄ Ανδράλας), Κιάσσος (58΄ Ντιμπαλά)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *