TV-MME

Πέντε διαχειριστές του blog PRESS-GR αναζητά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τουλάχιστον πέντε πρόσωπα φέρονται ως οι διαχειριστές του blog press-gr.blogspot.com, όπου σύμφωνα με τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί δημοσιεύονταν συκοφαντικά σχόλια και στη συνέχεια ακολουθούσαν εκβιαστικά τηλεφωνήματα και e-mails. Λόγω των καταγγελιών για τη διάπραξη και κακουργήματος, όπως ο εκβιασμός, έχει αρθεί το απόρρητο και έτσι οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -στο πλαίσιο ερευνών του 5ου τακτικού ανακριτή- έχει φτάσει στα ηλεκτρονικά ίχνη των πέντε διαχειριστών. Τη μήνυση, για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συκοφαντική δυσφήμηση σε βαθμό πλημμελήματος, είχε υποβάλλει ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης πριν από ένα χρόνο. Οι μηνύσεις έχουν ξεπέρασαν πλέον τις 100, από την ημέρα δημοσιοποίησης της υπόθεσης. Ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ισχυρίστηκε ότι την τελευταία φορά που τον εξύβρισε το συγκεκριμένο blog ήταν μια μέρα πριν γίνει ο έλεγχός του. Στην εφημερίδα “Το Βήμα”, στην οποία εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης ο κ.Χιώτης, δημοσιεύονται σήμερα οι αναρτήσεις του blog που αφορούν τόσο τον ίδιο όσο και άλλους, ενώ επισυνάπτονται δύο e-mails μέσω των οποίων οι άγνωστοι αποστολείς του ζητούσαν 30.000 ευρώ για να σταματήσουν τις δημοσιεύσεις των σχολίων. Μηνύσεις και αγωγές για τα δημοσιεύματα του blog έχουν υποβάλλει ακόμη οι υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιώργος Βουλγαράκης, βουλευτές, επιχειρηματίες, ιεράρχες, δημοσιογράφοι και δικηγόροι.

Ένα από τα πέντε πρόσωπα που φέρονται ως διαχειριστές του blog είναι ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Ο Κόσμος του Επενδυτή” Ανδρέας Καψαμπέλης, ο οποίος απομακρύνθηκε από την εφημερίδα μόλις γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή του.

Σε απάντησή του που αναρτήθηκε στο blog, ο κ. Καψαμπέλης αναφέρει: “Eίμαι blogger, όχι κακοποιός. Πιστεύω στην εναλλακτική ενημέρωση, χωρίς εξαρτήσεις, την οποία κάποιοι θέλουν να φιμώσουν. Και δεν έχω καμιά σχέση με κανενός είδους ιστορίες εκβιασμών, με οποιαδήποτε άλλα εγκληματικά γεγονότα ή με κακοποιά στοιχεία. Η αλήθεια θα φανεί. Κοντός ψαλμός αλληλλούια…”.

Εκτός του κ. Καψαμπέλη ως συνδιαχειριστές του blog φέρονται τρεις ακόμη δημοσιογράφοι ή και πολιτικοί ενώ ένα τουλάχιστον δημοσίευμα φέρεται να διακινήθηκε από συγκεκριμένο υπολογιστή της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή του, ο γ.γ. της Βουλής Νίκος Στεφάνου γνωστοποιεί ότι ο ανακριτής που ασχολείται με την υπόθεση και δύο στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας στοιχεία για τον χρήστη του συγκεκριμένου υπολογιστή. “Με ρώτησαν με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να διασταυρώσουν από τις υπηρεσίες της Βουλής το όνομα του αποστολέα του κειμένου. Τους απάντησα ότι η Βουλή θα μπορούσε να εξετάσει την παροχή σχετικών πληροφοριών εφόσον υποβληθεί εκ μέρους τους έγγραφο αίτημα και υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που να μας παρέχει τη δυνατότητα αυτή. Μέχρι τη στιγμή της αναχώρησής μου για την Κωνσταντινούπολη όπου συνοδεύω τον πρόεδρο της Βουλής, δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται για τους διαχειριστές του blog επισυνάπτεται και η δημοσιοποίηση του υποτιθέμενου DVD Ζαχόπουλου. Πριν από ένα μήνα, άγνωστοι είχαν προσαρμόσει τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, με τρόπο ώστε να φαίνεται ως απόσπασμα του ροζ DVD και είχαν αναρτήσει το αρχείο στο blog.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Πέντε διαχειριστές του blog PRESS-GR αναζητά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  • η νέα διευθυντρια του μπαλλετου της εθνικης λυρικης σκηνης χ.στεφανου δεν εχει απολυτηριο λυκειου!!….

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *