Διάφορα

Πιθανή η επέκταση του συμφώνου διαβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια

Επί τάπητος τίθεται το ενδεχόμενο επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε, μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστή Παπαϊωάννου, να συστήσει επιτροπή, που θα μελετήσει όλες τις όψεις του ζητήματος. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος πάντως θεωρεί πως η κατευθυντήρια γραμμή για το σύμφωνο συμβίωσης είναι σε λάθος βάση και ετοιμάζεται για περαιτέρω κινήσεις.

“Κοιτάνε να αποξενώσουν και να διαλύσουν την πνευματική ύπαρξη των χριστιανών με τέτοια μέτρα, τα οποία καταργούν όλους τους κανόνες της ηθικής και επομένως εξισώνουν τους ανθρώπους με τα ζώα”, δηλώνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

“Δεν καταδικάζουμε τον αμαρτωλό. Την αμαρτία καταδικάζουμε. και το “κουσούρι” είναι μια ακόμη μορφή της αμαρτίας.”, τονίζει από την πλευρά του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

“Δεν κατακρίνω τον άνθρωπο αλλά μου φαίνονται σόλικα πράγματα. Τι να πω; Άντρας που γίνεται μητέρα; Γιατί μπλέκουν τόσο πολύ τα πράγματα; Οι ίδιοι αν θέλουν να ζήσουν κάτι ας το ζήσουν. Δεν τους το απαγορεύει κανείς”, αναφέρει ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να συστήσει επιτροπή, που θα μελετήσει όλες τις όψεις του ζητήματος, τη διεθνή πρακτική και το υφιστάμενο εγχώριο νομικό και κοινωνικό πλαίσιο.

“Δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να συμπεριφερθεί με βάση αποκλεισμούς και διακρίσεις προς οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, για οποιονδήποτε λόγο» σημειώνει σε επιστολή του προς τον κ. Παπαϊωάννου ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Χατζηγάκης υπογράμμισε ωστόσο στην επιστολή του ότι το θέμα της συμβίωσης των ατόμων του ιδίου φύλου και της νομικής του ρύθμισης είναι πολυδιάστατο και αφορά σε ένα πλήθος ζητημάτων, όπως για παράδειγμα η υιοθεσία.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *