ΔιάφοραΕπικαιρότητα

Σταδιακή απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημοσίους χώρους

Με το σύνθημα βέτο στο κάπνισμα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοινώσε τις κατευθυντήριες γραμμές του νομοσχεδίου για τον αντικαπνιστικό αγώνα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απαγόρευση διάθεσης και πώλησης καπνού σε ανήλικους και η σταδιακή απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημοσίους χώρους.

Κάλεσμα και στους καπνιστές

Παγκόσμια ημέρα υγείας σήμερα και ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τον περιορισμό του καπνίσματος, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.

Ήδη στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή τής Βουλής βρίσκεται το σχέδιο νόμου που αφορά στην απαγόρευση προϊόντων καπνού στους ανήλικους, καθώς και στην προστασία των πολιτών από το παθητικό κάπνισμα.

Το Εθνικό Σχέδιο δράσης κατά του καπνίσματος καθιστά για πρώτη φορά τον αντικαπνιστικό αγώνα ως εθνικό στόχο και η χώρα μας σταδιακά προσαρμόζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

“Σε αυτή μας την προσπάθεια, είμαστε βέβαιοι, ότι έχουμε μαζί μας και τους καπνιστές συμπολίτες μας. Εξάλλου, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε έχουμε απέναντι μας μόνο την αυθαιρεσία. Τους καπνιστές τους έχουμε δίπλα μας γιατί πάνω από όλα αυτοί αναγνωρίζουν τις συνέπειες του καπνίσματος και γιατί αναζητούν εδώ και καιρό από την οργανωμένη πολιτεία ένα πακέτο μέτρων που θα τους στηρίξει στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ξεπεράσουν την εξάρτηση και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. “, επισήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Σταδιακή απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημοσίους χώρους

  • Oταν βρέθηκα σε αεροδρόμιο στην Γερμανία ένιωσα πρώτη φορά και μοναδική ότι εγώ που δεν καπνίζω είμαι ο κανόνας και οι άλλοι είναι οι εξαίρεση…..έπρεπε αυτοί να ταλαιπωρηθούν για να καπνίσουν…
    Για να γίνει αυτό στην Ελλάδα πρέπει να περάσουν πολλά χρονιά.Εδω δεν τηρείτε η τελευταία νομοθεσία για απαγόρευση σε δημοσίους χώρους…

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *