Επικαιρότητα

Προκλητικά συνθήματα Σκοπιανών σε αφίσες του ΕΟΤ στην Ιταλία

Προκλητική ενέργεια σημειώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα, σε έκθεση με τουριστικές γιγαντοαφίσες που οργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στην κεντρική πλατεία Σάντα Μαρία στο Τραστέβερε.

Το πρωί της Κυριακής, περαστικοί διαπίστωσαν ότι σε έξι από τις 32 συνολικά φωτογραφίες είχαν γραφτεί συνθήματα στα αγγλικά που ανέφεραν: “Free Macedonia, stop the violation of human rights in Greece” (“Ελευθερώστε τη Μακεδονία, σταματήστε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα”) και στα ιταλικά “Macedonia non e Greca” (“Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική”).

Οι βανδαλισμοί καταδικάστηκαν από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο ζήτησε να πράξουν το ίδιο και τα Σκόπια.

Η έκθεση είχε εγκαινιαστεί το Φεβρουάριο από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο στη διεθνή έκθεση Μπιτ του Μιλάνου, ενώ την προηγούμενη Πέμπτη είχε μεταφερθεί στη Ρώμη και τη Νάπολη.

Για «θερμοκέφαλους» που βρήκαν την αφορμή να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Είναι αυτονόητο ότι η ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις ενέργειες, εκφράζοντας την ελπίδα να μην αποτυπώνουν τις θέσεις της επίσημης πολιτικής ηγεσίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM)» προστίθεται στην ανακοίνωση…

Η έκθεση φωτογραφίας είχε τοποθετηθεί στην την Piazza Santa Marina in Trastevere της Ιταλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Παρόμοιες εκθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, το Βερολίνο και τη Βιέννη.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών που σημειώθηκαν, με στόχο την αδιατάρακτη συνέχιση και ολοκλήρωση της εν λόγω επιτυχημένης πρωτοβουλίας για την προώθηση του σύγχρονου προσώπου της Ελλάδας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *