Επικαιρότητα

Σύγκρουση τρένων με 15 τραυματίες στο Μπράλο Φθιώτιδας

Με βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας συγκρούστηκε επιβατική αμαξοστοιχία, στις 4.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, μεταξύ Ελευθεροχωρίου και Ασωπού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 17 άτομα, με πιο σοβαρά τον μηχανοδηγό της επιβατικής. Συγκεκριμένα, η επιβατική αμαξοστοιχία πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Δίκαια-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, με 520 επιβάτες, και συγκρούστηκε με βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αποκολλήθηκαν, ενώ κατευθυνόταν λίγο νωρίτερα από Οινόη προς Αθήνα. Τα δρομολόγια στο τμήμα Τιθορέας-Λιανοκλάδι έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια εκτελούνται με λεωφορεία του ΟΣΕ, ενώ, ήδη συνελήφθησαν και κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας οι δύο μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας, από την οποία αποκολλήθηκαν τα βαγόνια και οι οποίοι φέρονται ως υπαίτιοι του ατυχήματος. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά επιτροπή από εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ.

Διακοπή δρομολογίων

Η σύγκρουση σημειώθηκε κοντά στη γέφυρα της Παπαδιάς, λίγο πριν από το σιδηροδρομικό σταθμό του Μπράλου.

Η αμαξοστοιχία 605, που κινούνταν από τα Δίκαια προς την Αθήνα, μόλις πέρασε το σταθμό του Λιανοκλαδίου και κατευθυνόταν προς το Μπράλο -χωρίς να το αντιληφθεί κάποιος- βρήκε μπροστά της στην ίδια γραμμή βαγόνια που είχαν αποκολληθεί από άλλη εμπορική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Μιάμιση ώρα χρειάστηκε για να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία στο δυσπρόσιτο αυτό σημείο, ενώ την ίδια στιγμή οι τεχνικοί του ΟΣΕ μπόρεσαν να αποκόψουν τμήματα της αμαξοστοιχίας και να τα μεταφέρουν στο Λιανοκλάδι, όπου έφτασε στις 6:15.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί, ενώ οι τραυματίες επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία κατευθύνθηκαν στο Λιανοκλάδι και από εκεί παρελήφθησαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για το νοσοκομείο της Λαμίας.

Κανείς από τους επιβάτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δεν είναι σε βαριά κατάσταση. Αντίθετα, σημαντική προσπάθεια καταβλήθηκε από τους άνδρες της πυροσβεστικής για τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας που αμέσως μετά την σύγκρουση εγκλωβίστηκε μέσα στις λαμαρίνες, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα κνήμης, ενώ δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Σημειώνεται ότι για το τμήμα ανάμεσα σε Λιανοκλάδι και Τιθορέα, οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία του ΟΣΕ. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Οργανισμού για τη διαμόρφωση των σημερινών δρομολογίων, ενώ οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο 1110, προκειμένου να ενημερώνονται περαιτέρω.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, καθώς και δύο επόμενων, έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορεία.

Όπως δήλωσε ο Δ/νων Σύμβουλος της “ΤΡΕΝΟΣΕ” στην “Πρώτη Γραμμή” της ΝΕΤ, μέχρι το απόγευμα ελπίζει να έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο τμήμα όπου έχουν διακοπεί τα δρομολόγια.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *