Επικαιρότητα

Αποδέχεται την πρόταση επανεκλογής του ο Κάρολος Παπούλιας

papoulias_mΤέλος στην εκκρεμότητα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 2010, έδωσε το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας, με μια λιτή δήλωσή του ,στην οποία κάνει γνωστό ότι αποδέχεται την πρόταση για επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Παπούλια επανέλαβαν χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου καθώς και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

Απόφαση που είχε ωριμάσει και ελήφθη με κριτήριο την διαφαινόμενη συναίνεση στο πρόσωπό του, όπως αυτή εκφράστηκε και πριν από τις εκλογές, ο Κάρολος Παπούλιας προχώρησε το μεσημέρι σε μια λιτή γραπτή δήλωση με την οποία γνωστοποιεί τις προθέσεις του για την επανεκλογή στο προεδρικό αξίωμα.

“Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας”
Κάρολος Παπούλιας

Η δημοσιοποίηση των προθέσεων του Κάρολου Παπούλια ήρθε 24 ώρες μετά ατό τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης όπου τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , επανέλαβαν ,από το βήμα της Βουλής την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Παπούλια

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε τις προθέσεις του το βράδυ της Κυριακής στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, όπου και τον συνεχάρη για την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε από τη Βουλή η κυβέρνηση .
Επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν να κλείσει το θέμα για να μην διατυπώνονται αμφιβολίες και ερωτηματικά για τις προθέσεις του.

Υπέρ της απόφασης του Κάρολου Παπούλια να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την Προεδρεία της Δημοκρατίας τάσσεται και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Χαιρετίζουμε την απόφαση του σώφρονα και γενναίου Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, να είναι υποψήφιος Πρόεδρος για δεύτερη θητεία.Η απόφασή του αυτή, χαλάει τα σχέδια των σιαμαίων της πολιτικής σκηνής, Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Ο ΛΑ.Ο.Σ με ιδιαίτερη ευθύνη “ξεμπρόστιασε” διαθέσεις.

Τα δύο κόμματα διαθέτουν στη Βουλή 251 έδρες: το ΠΑΣΟΚ 160 και η ΝΔ 91, ενώ και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (το κόμμα του διαθέτει 15 έδρες) έχει παλαιότερα δηλώσει ότι αν ο ίδιος ο κ. Παπούλιας το επιθυμεί, το κόμμα του θα τον ψηφίσει.

O Kάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 8 Φεβρουαρίου 2005 με 279 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

“Παρόντες” είχαν δηλώσει οι 17 παριστάμενοι βουλευτές του ΚΚΕ και του Συνασπισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *