Επικαιρότητα

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΓΣΕΕ

Με απεργιακές κινητοποιήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου για τον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό, τα φορολογικά μέτρα, την ακρίβεια, το ασφαλιστικό και τα βαρέα αναμένεται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι. Αυτό τονίσθηκε κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Έντονη κριτική άσκησε και ο Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Κώστας Πουπάκης σε κυβερνητικά στελέχη για τις επιλογές τους.

Από τα μέσα Οκτωβρίου

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Φθινοπώρου, αρχίζοντας με μια 24ωρη απεργία στα μέσα Οκτωβρίου.

Στα αιτήματα των συνδικάτων είναι η απόσυρση των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης, η οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, η μη ανατροπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών και η αποτροπή διάλυσης της Ολυμπιακής.

Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, είπε ότι μεταρρύθμιση σημαίνει “κατεδάφιση και γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημόσιων επιχειρήσεων”, ενώ ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης , χαρακτήρισε αλαζονική τη στάση κυβερνητικών στελεχών .

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 9 έως τη 1 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ενώ αύριο χωρίς μετρό θα μείνει το λεκανοπέδιο από τις 5 έως τις 9 το πρωί , λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών.

Εν τω μεταξύ, από αύριο, Τρίτη, αναμένεται να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, και στη συνέχεια με τρόφιμα, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελωνειακών υπαλλήλων που ξεκίνησαν το πρωί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ταλαιπωρία για χιλιάδες καταναλωτές και επιχειρήσεις, αλλά και ενδεχόμενη αύξηση των τιμών εξαιτίας των ελλείψεων που θα προκύψουν. Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία των τελωνειακών, στο πλαίσιο της απεργίας θα παραμείνουν κλειστά, τα διυλιστήρια, τα σύνορα, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *