Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 3-12-10 έως 05-12-10


Νεφώσεις
με βροχές και τοπικές καταιγίδες  που συνοδεύεται από ηλεκτρικές εκκενώσεις. στα βορειοδυτικά οι οποίες το Σάββατο θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή με τα φαινόμενα να περιορίζονται στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Άνεμοι σταδιακά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.

Παρασκευή 03-12-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα) και την ‘Ηπειρο (κυρίως στην Θεσπρωτία). Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την δυτική Μακεδονία, τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο βόρειο Ιόνιο θα είναι έντονα. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση και:
-στα δυτικά από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου
-στα βόρεια από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Α με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 04-12-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μετά το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και του Ιονίου (κυρίως στον Αίνο) ενώ αργά το βράδυ πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Ηπείρου. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την βορειοανατολική Πελοπόννησο και θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο Κρητικό και το Αιγαίο από ΝΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι και:
-στα δυτικά από 1 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 0 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.   

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αργά το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ και θερμοκρασία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 05-12-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, την προσήνεμη κεντρική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >900μ καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς με υψόμετρο >1300μ. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και:
-στα δυτικά από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί ενδέχεται να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση στην κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και νότια του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με περαιτέρω βελτίωση του καιρού και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι την Παρασκευή όπου θα έχουμε μεταβολή του καιρού με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των ΒΒΑ ανέμων και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικης και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *