Επικαιρότητα

Ευθύνες στον Καραμανλή για το Βατοπέδι από την γυναίκα του Βουλγαράκη

Η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη Βουλγαράκη κατέθεσε στην επιτροπή της Bουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η κ. Πελέκη έκανε λόγο για κεντρική πολιτική απόφαση, ενώ καταφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια εναντίον του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Για κεντρική πολιτική απόφαση όσον αφορά το Βατοπέδι, η οποία ελήφθη με ευθύνη του τότε πρωθυπουργού και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης έκανε λόγο μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη.

«Προφανώς», δήλωσε η κ. Πελέκη, «υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση, η οποία ελήφθη με ευθύνη του τότε πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Κώστα Κιλτίδη από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, δηλαδή τον κ. Ρουσόπουλο και τον τότε διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου. «Έπρεπε ο πρωθυπουργός να πει τότε, ναι, πήραμε αυτή την απόφαση και ο υπουργός Επικρατείας και ο διευθυντής του γραφείου μου πήραν την ευθύνη να την υλοποιήσουν».

Η κ. Πελέκη καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά του ίδιου του κ. Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι άντρες φοράνε παντελόνια, και αναλαμβάνουν τις ευθύνες και βγαίνουν και λένε εγώ έδωσα την εντολή. Τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω».

Η ίδια δήλωσε ότι υπόκειται πολιτική δίωξη, ότι αν δεν ήταν γυναίκα του Βουλγαράκη δεν θα την ήξερε κανείς και ότι έχει καταστραφεί επαγγελματικά και θέλει να αποκατασταθεί ηθικά και ότι κάποια στιγμή θα ήθελε πάρα πολύ να μιλήσει ο Καραμανλής για αυτό το ζήτημα. Υποστήριξε δε ότι δεν ξέρει αν υπάρχει σκάνδαλο, για αυτό και το λέει υπόθεση γιατί δεν έχει αποδειχθεί ακόμα η ζημιά του Δημοσίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *