Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 04-03-11 έως 06-03-11

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά με βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί, στο Ιόνιο και το Κρητικό από ΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε άνοδο μέχρι την Κυριακή όπου αναμένεται σταδιακή πτώση απο τα βόρεια.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 04-03-11 έως 06-03-11

Παρασκευή 04-03-2011

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια,  στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την βορειοδυτική Θεσσαλία και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη με τοπικες βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο Κρητικό και το Ιόνιο από ΝΑ/ΑΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και:

  • Στα δυτικά από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου .
  • Στα βόρεια από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα βόρεια του νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και νότια του νομού. Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών ή χιονόνερου. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 05-03-2011

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες θα υπάρχουν στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις πυκνότερες αρχικά στην Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Εύβοια με τοπικες βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες . Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο Κρητικό και το Ιόνιο από ΝΑ/ΑΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο και:
  • Στα δυτικά από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.   

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα βόρεια του νομού. Άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 06-03-2011

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά ενώ θα χιονισει σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ στην κεντρική Στερεά, τα δυτικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Εύβοια με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από το βράδυ και:
  • Στα δυτικά από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης στον νότιο Ευβοϊκό σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στον Χορτιάτη. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης και θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινά με περαιτέρω επιδείνωση του καιρού και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα επικεντρωθούν στα ανατολικά προσήνεμα όπου και θα ενταθούν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία την Τρίτη 8 Μαρτίου αναμένονται χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και των Κυκλάδων. Τα φαινόμενα το απόγευμα της Τρίτης ενδέχεται να συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα – εκδήλωση χιονοκαταιγίδων. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη το βράδυ με περιορισμό των φαινομένων στην Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Νεότερα σε έκτακτο δελτίο την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Δημήτρης Καμπόλης
Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *