Επικαιρότητα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:Δίκαιη και όχι αυθαίρετη φορολόγηση της Εκκλησίας

Τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια επικαλείται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, ο οποίος χαρακτηρίζει αντισυνταγματική και ανήθικη τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και ζητά να φορολογηθούν μόνο τα καθαρά έσοδα.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συγκαλείται εκτάκτως αύριο.

Να πρυτανεύσει ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας και των εσόδων της, ζήτησαν μετά τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κι ο Αρχιεπίσκοπος. “Δεν αρνούμεθα τη φορολόγηση, αλλά αυτή να γίνει με δίκαιο κι όχι αυθαίρετο τρόπο”, είπε ο κ. Ιερώνυμος, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να μην υπάρξουν “καταστάσεις τύπου 1987”.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Ιερώνυμος με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, συζήτησαν για τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και συμφώνησαν ότι πρέπει να προηγηθεί διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας πριν παρθεί οποιοδήποτε μέτρο. Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως η λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε δε χωρά στη σημερινή κατάσταση.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ αναφέρθηκε και στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη χώρα μας λέγοντας ότι η αξιοπιστία των εταίρων μας εξαρτάται από τη στήριξή τους στην Ελλάδα και όχι από «το να τρέχουν πίσω από τις ορέξεις της κυρίας Μέρκελ».

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *