Επικαιρότητα

Οχτώ Περιφέρειες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ πέντε η ΝΔ

Τις οχτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ τις υπόλοιπες πέντε τις κέρδισε η ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε από την πρώτη Κυριακή τις Περιφέρειες της Κρήτης και του Νότιου Αιγίου και στο δεύτερο επικράτησε σε αυτές της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Βόρειου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Η ΝΔ από την πλευρά της επικράτησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων. Η εκλογή στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων έγινε με διαφορά 1.364 ψήφων.

Όλα τα αποτελέσματα εδώ.

Στην Αττική

Νίκη της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλης της Αττικής χαρακτήρισε ο Γιάννης Σγουρός τη νίκη του συνδυασμού του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Απόψε δεν αισθάνομαι νικητής, αισθάνομαι δικαιωμένος» δήλωσε και έκανε λόγο για ιστορική μέρα για την Αττική, η οποία, όπως σημείωσε, αποκτά αιρετό περιφερειάρχη.

Επισημαίνοντας πως συναισθάνεται «το βάρος της ευθύνης του πρώτου εκλεγμένου περιφερειάρχη Αττικής, δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί αλλά και να συγκρουστεί με την κεντρική διοίκηση  όταν οι ανάγκες της περιφέρειας και των πολιτών το απαιτήσουν.

Αναφερόμενος στο υψηλό ποσοστό αποχής είπε ότι σέβεται όσους αποφάσισαν ενσυνείδητα να απέχουν από την εκλογική διαδικασία και κάλεσε όλους τους πολίτες από αύριο να μπουν μπροστάρηδες στην αναγέννηση της Αττικής.

Ο Βασίλης Κικίλιας φανερά συγκινημένος συνεχάρη τον κ. Σγουρό και σημείωσε οτι ο συνδυασμός του έδωσε έναν τίμιο και δυνατό αγώνα, ενώ διαβεβαίωσε οτι θα σταθεί δίπλα στους πολίτες για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας.

Στη Μακεδονία

«Ο σοφός λαός μας δικαίωσε. Σήμερα η Μακεδονία μίλησε, η Μακεδονία ψήφισε, περιφερειάρχη όλων των Μακεδόνων», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει γιατί το φως διέλυσε την ομίχλη. Γιατί η αλήθεια, το ήθος, η αξιοπρέπεια νίκησαν το ψέμα, τη συκοφαντία, την αθλιότητα. Ιδιαίτερα νίκησαν τη λάσπη από όπου κι αν προέρχεται και φυσικά έγιναν και λάθη», επισήμανε, ενώ είπε πως έχει τη δύναμη να ζητήσει «συγγνώμη» αν κάπου έφταιξε. Για την επόμενη μέρα τόνισε ότι είναι μέρα ευθύνης και από την 1η Ιανουαρίου θα γίνει μια νέα αρχή.

Να λάβει το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες κάλεσε τον Π. Ψωμιάδη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης. Χαρακτήρισε το μήνυμα «εύηχο» και «ηχηρό» και σημείωσε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Θέλουμε διαφάνεια και προάσπιση του δημοσίου χρήματος. Θα είμαστε παρόντες και θεματοφύλακες για το συμφέρον του τόπου».

Στην Πελοπόννησο

«Σήμερα νίκησαν οι πολίτες, όλοι οι πολίτες. Σήμερα νίκησε ο Καλλικράτης. Σήμερα νίκησε το καινούργιο, η ελπίδα, το όραμα που η Νέα Πελοπόννησος φέρνει μαζί της. Η υπέρβαση που εδώ και καιρό είχανε κάνει οι πολίτες, αποτυπώθηκε σήμερα στην μεγάλη μας νίκη», τόνισε ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης

«Δεσμευτήκαμε να κάνουμε την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια, ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας και το εννοούμε. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε τη δουλειά. Σήμερα ζούμε μια μοναδική ιστορική στιγμή, και σε αυτή την στιγμή θέλω να τονίσω το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ κάνοντας την δική τους κομματική υπέρβαση στήριξαν την προσπάθεια του ανεξάρτητου συνδυασμού μας, όπως και οι ελευθερόφωνες νεοδημοκράτες και όλοι οι πολίτες της Πελοποννήσου που μας εμπιστεύθηκαν.

Στην προσπάθεια που ξεκινάμε είμαστε όλοι Μεσσήνιοι, όλοι Λάκωνες, όλοι Αργολιδείς όλοι Κορίνθιοι, όλοι Αρκάδες, είμαστε όλοι Πελοποννήσιοι», συμπλήρωσε και κάλεσε όλους τους πολίτες να βαδίσουν στο δρόμο της δημιουργίας, της περιφερειακής ανάπτυξης και της αληθινής ευρωπαϊκής προοπτικής.

«Θέλω έντιμα και ειλικρινά να τους διαβεβαιώσω (τους πολίτες) ότι και από τη θέση που μας έταξαν, θα δώσουμε έναν αδιάκοπο, συνεχή, συστηματικό αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου» δήλωσε ο Δημήτρης Δράκος, υποψήφιος για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πέτρο Τατούλη, για να τον συγχαρεί. Ο κ. Δράκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «δώσαμε έναν ευπρεπή, δυνατό και έντιμο προεκλογικό αγώνα. Καταθέσαμε στον Πελοποννησιακό Λαό ένα ολοκληρωμένο, πλήρες και τεκμηριωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης. Με μοναδικό στόχο, την αναγέννηση του αγαπημένου μας Μοριά, της αγαπημένης μας Πελοποννήσου. Η επιλογή του Λαού μας ήταν ο συνδυασμός Νέα Πελοπόννησος. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Τατούλη για την εκλογή του και να του ευχηθώ να επιτύχει στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει. Θέλω, επίσης από καρδιάς, να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό μου σε αυτή την πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια που κάναμε. Πάνω απ’ όλα όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας και εκείνους που μας ψήφισαν αλλά και εκείνους που δεν μας ψήφισαν. Και θέλω έντιμα και ειλικρινά να τους διαβεβαιώσω ότι και από τη θέση που μας έταξαν, θα δώσουμε έναν αδιάκοπο, συνεχή, συστηματικό αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου. Με όλες μας τις δυνάμεις οφείλουμε να προσπαθήσουμε δυναμικά και να προωθήσουμε την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων. Το απαιτεί η ιστορία της Πελοποννήσου, το θέλει ο λαός μας».

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *