Επικαιρότητα

Εβδομάδα εξελίξεων για το σκάνδαλο της Siemens

Εβδομάδα εξελίξεων έρχεται για το σκάνδαλο της Siemens, που ρίχνει βαριά τη σκιά του στο πολιτικό σύστημα με αποκαλύψεις και φημολογίες για την διαδρομή του μαύρου χρήματος της γερμανικής εταιρίας. Τα επιτελεία των κομμάτων παρακολουθούν με ανησυχία τα τεκταινόμενα, καθώς δεν αποκλείεται η εμπλοκή και άλλων προσώπων σε εμβάσματα και ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Σε νευρική κρίση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ αναμένοντας την κατάθεση του Θόδωρου Τσουκάτου στον εισαγγελέα την ερχόμενη Τρίτη, ενώ οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων επισημαίνουν την ανάγκη κάθαρσης της πολιτικής ζωής της χώρας η οποία έχει περιέλθει σε τέλμα. Την ίδια ώρα, οι δικαστικές αρχές αναζητούν όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη διακίνηση του “μαύρου χρήματος”. “Η κυβέρνηση θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όταν η δικαιοσύνη εντοπίσει συγκεκριμένα ενοχοποιητικά στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα”, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης στον “Ελεύθερο Τύπο”.

Ο κ. Χατζηγάκης εκτιμά ότι εντός του Ιουλίου θα υπάρξουν εξελίξεις και θα αρχίσει η τακτική ανακριτική διαδικασία. Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον “Ελεύθερο Τύπο”, το 50% βλέπει διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ και δημιουργία νέου κόμματος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι 39,5% και αυτοί που πιστεύουν στην υπέρβαση της κρίσης ανέρχονται στο 52,6%.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρεου ζήτησε εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, ως απαρχή βαθιών τομών στο πολιτικό σύστημα και δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και τις πρακτικές που αδικούν την Ελλάδα.

Με συνέντευξή του στην “Ελευθεροτυπία”, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά τη σύσταση εσωτερικής εξεταστικής επιτροπής στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια, ενώ σημειώνει ότι δεν αρκεί η αναστολή της κομματικής ιδιότητας.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση Σημίτη την αποτιμά θετικά και τονίζει ότι η ρήξη Παπανδρέου-Σημίτη μπορούσε και έπρεπε να έχει αποφευθχεί.

Σε συνέντευξή της στον “Αγγελιοφόρο”, η Αλέκα Παπαρήγα τονίζει ότι το κόμμα της ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής, ενώ σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ αναφέρει ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανατροπή .

Η υπόθεση της Siemens απλά θα επιταχύνει εξελίξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στην “Αυγή”, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του χθες δεν μπορούν να εγγυηθούν τίποτα καλύτερο για το αύριο του τόπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος , προβλέπει στην “Ελευθεροτυπία”, την κατάληξη του δικομματισμού και τονίζει ότι το κόμμα του προβάλλει ως η εν δυνάμει εναλλακτική λύση.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *