Αθλητικά

Στα ημιτελικά του Euro η Ισπανία, 4-2 στα πέναλτι την Ιταλία

Στα ημιτελικά του Euro προκρίθηκε η Ισπανία που νίκησε με 4-2 στα πέναλτι (καν. αγ. και παράταση 0-0) την Ιταλία. Ο Ίκερ Κασίγιας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς απέκρουσε δύο πέναλτι και έστειλε τους “φούριας ρόχας” στους τέσσερις της διοργάνωσης.

Η Ισπανία συμπλήρωσε το “καρέ” του EURO 2008 καθώς επικράτησε 4-2 στα πέναλτι της Ιταλίας, στον προημιτελικό της Βιένης. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση ολοκληρώθηκαν με το “λευκό” 0-0, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι ο Ικερ Κασίγιας απέκρουσε τα σουτ των Ντε Ρόσι, Ντι Νατάλε και στη συνέχεια ο Φάμπρεγας, έστειλε τους “φούριας ρόχας” στους “4” της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ρωσία.

EURO 2008:Αφιέρωμα με εκατοντάδες βίντεο, καθημερινή ανανέωση

Οι απουσίες των τιμωρημένων Γκατούζο και Πίρλο, ήταν πολύ σημαντικές για το κέντρο της Ιταλίας, που αναγκάστηκε να παίξει πιο πίσω, με τους Ακουϊλάνι, Περότα, Ντε Ρόσι να μην μπορούν να συνεισφέρουν στο δημιουργικό τομέα. Ετσι, οι Ισπανοί ξεκίνησαν έχοντας τη μπάλα στην κατοχή τους και με διάθεση να κυριαρχήσουν. Αλλά οι “Ατζούρι” ξέρουν να αμύνονται καλύτερα από οποιονδήποτε κι έτσι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους που οδηγούν στην περιοχή τους.

Οι “Φούριας Ρόχας” προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ και το πιο αξιόλογο ήταν αυτό του Νταβίντ Σίλβα στο 38′, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Ίσως σ΄αυτήν τη φάση θα μπορούσε να είχε νικηθεί ο Τζίτζι Μπουφόν, που εξουδετέρωσε άνετα τόσο το φάουλ του Βίγια στο 25′, όσο κι ένα άλλο σουτ του Σίλβα στο 31′.

Από την άλλη πλευρά, τα “γεμίσματα” στην περιοχή ήταν η μόνη δημιουργική διέξοδος των Ιταλών και παραλίγο να τα καταφέρουν στο 36′ όταν από σέντρα του Κασάνο ο Τόνι βρέθηκε στη θέση όπου συνήθως “γράφει”, έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κάρλος Μαρτσένα στάθηκε τυχερός και η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του, πριν κατευθυνθεί προς τα δίχτυα του Κασίγιας.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο ίδιο τέμπο, με την Ισπανία πιο επιθετική, αλλά την Ιταλία να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 61′ μετά από σύγχυση στην περιοχή, ο Καμορανέζι βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα, την έστειλε πάνω στον Ικερ Κασίγιας. Στο 81′ η μπάλα στο σουτ του Σένα, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μπουφόν, αλλά βρήκε στο δοκάρι κι έτσι η Ιταλία απέφυγε το “σοκ”. Γενικά, όσο περνούσε ο χρόνος, καμία από τις δύο ομάδες δεν θα έπαιρνε το ρίσκο, κι έτσι η παράταση ήλθε ως φυσικό επακόλουθο στον χειρότερο -απο πλευράς θεάματος- προημιτελικό του EURO 2008.

Το έξτρα 30λεπτο άρχισε πιο δυνατά, με τον Σίλβα να σουτάρει ελάχιστα άουτ στο 93′ και τον Κασίγιας να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Ντι Νατάλε στο 95′. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου αναμετρήθηκαν οι δύο κορυφαίοι τερματοφύλακες του κόσμου. Νικητής αναδείχθηκε ο Ικερ Κασίγιας που απέκρουσε δύο, ενώ το καθοριστικό πέναλτι που έστειλε την Ισπανία στους “4”, πέτυχε ο Τσέσκ Φάμπρεγας

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Βίγια        1-0
Γκρόσο 1-1
Καθόρλα      2-1
Ντε Ρόσι απόκρουση
Σένα         3-1
Καμορανέζι 3-2
Γκουϊθα    απόκρουση
Ντι Νατάλε απόκρουση
Φάμπρεγας    4-2

Κίτρινες: Ινιέστα, Βίγια, Καθόρλα – Αμπροζίνι
Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)
Ισπανία (Λουϊς Αραγονιές): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Σένα, Ινιέστα (59΄ Καθόρλα), Τσάβι (59΄ Φάμπρεγας), Σίλβα, Βίγια, Τόρες (85΄ Γκουϊθα)
Ιταλία (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μπουφόν, Τζαμπρότα, Πανούτσι, Κιελίνι, Γκρόσο, Ακουϊλάνι (108΄ Ντελ Πιέρο), Ντε Ρόσι, Αμπροζίνι, Περότα (58΄ Καμορανέζι), Κασάνο (74΄ Ντι Νατάλε), Τόνι

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *