Επικαιρότητα

Γενική απεργία ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Πρωτοφανής η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Η χώρα βάζει «λουκέτο» με καθολικό αίτημα όχι άλλα μέτρα, όχι άλλη αφαίμαξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και οι εντυπώσεις θα κριθούν από τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται πρωτίστως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σε γενική απεργία έχουν καλέσει τα μέλη τους  η ΓΣΕΕ όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτική τομέα, η ΑΔΕΔΥ όλους τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες του δημοσίου (Εφορίες, πολεοδομίες, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, καθηγητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές), ενώ κλείνουν και όλα τα καταστήματα –επιχειρήσεις –βιοτεχνίες μέχρι τις 3 το μεσημέρι με απόφαση της ΓΣΕΒΕ.

Απεργούν δικηγόροι, δικαστικοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, τραπεζοϋπάλληλοι, ακόμη και τα μέλη της Ένωσης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους! Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια με απόφαση της ΠΝΟ, αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί, απεργούν οι ομοσπονδίες βενζινοπωλών και πρατηριούχων, οι αρχαιοφύλακες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά και τα μουσεία, ενώ έχουν στάση εργασίας τα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να συμμετάσχει στις πορείες που οργανώνουν τα συνδικάτα.

Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων θα προκαλέσει η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 10:00 έως τις 13:00 και οι αεροπορικές εταιρίες ανακοίνωσαν νέα δρομολόγια.

Στην Αθήνα, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Χωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί  το ΠΑΜΕ  στις 10:30 στην Ομόνοια

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

Στην Αθήνα, με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα είναι αύριο το πρωί μετά τις 10.30 οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» ενώ τα δρομολόγια των ΜΜΕ θα διεξαχθούν ως εξής:

Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η γραμμή 3  θα έχει τερματικό σταθμό την Δουκ. Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο. Ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στααστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Έτσι, τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

 [ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *