Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται δραματική επιχείρηση εντοπισμού ενός άνδρα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας μαζί με τη σύζυγό του έσπευσαν να βοηθήσουν τον 22χρονο γιο τους που είχε εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό του στον χείμαρρο. Όμως παρασύρθηκαν και οι τρεις από τα νερά.

Η γυναίκα και ο νεαρός βρέθηκαν σώοι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο.
Ο πατέρας αγνοείται.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άλλη μία γυναίκα απεγκλωβίστηκε νωρίς το πρωί από το όχημά της, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στην περιοχή των Ταγαράδων.

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα τοπικά λιμεναρχεία.

Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Το όχημα του 22χρονου παρασύρθηκε όταν προσπάθησε να περάσει με το ΙΧ του μέσα από ένα χείμαρρο που είχε “φουσκώσει”, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και αυτός με το κινητό του τηλέφωνο κάλεσε σε βοήθεια τη μητέρα του και τον πατέρα του.

Αυτοί πήγαν στην περιοχή, αλλά και οι τρεις παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Μετά από προσπάθειες των σωστικών συνεργείων βρέθηκαν ζωντανοί ο γιος και η μητέρα, ενώ αγνοείται ο πατέρας.

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στο Πολύγυρο Χαλκιδικής. Η πυροσβεστική δέχεται δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και απεγκλωβισμούς ατόμων.

Το επιβατικό “Άρτεμις”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, δεν κατάφερε να “δέσει” στην Σίκινο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Από τον Πειραιά, έχει απαγορευτεί ο απόπλους του “Νήσος Χίος”, προς Χίο και Μυτιλήνη, ενώ από την Ραφήνα εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια προς Μαρμάρι.

Επίσης, έχει απαγορευτεί ο απόπλους από το Λαύριο, από την Καβάλα για Θάσο και από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική σε Άλιμο, Ηλιούπολη και Καισαριανή. Από τη σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισε το υπόγειο του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *